Rapor: 6 ayda en az 55 gazeteci saldırıya uğradı

Rapor: 6 ayda en az 55 gazeteci saldırıya uğradı
Gazeteciler Cemiyeti’nin raporuna göre, yılın ilk 6 ayında saldırıya uğrayan gazeteci sayısının en az 55 olduğu açıklandı.

TİGRİS HABER - Gazeteciler Cemiyeti’nin, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttüğü ‘Demokrasi İçin Medya, Medya İçin Demokrasi Projesi’ kapsamında 2021 yılının nisan-mayıs-haziran dönemine ilişkin hazırladığı Medya İzleme Raporu'nda; 3 ay içinde en az 16 gazetecinin gözaltına alındığı, 81 davada 179 gazeteci ve basın çalışanının yargılandığı, yılın ilk 6 ayında saldırıya uğrayan gazeteci sayısının en az 55 olduğu belirtildi.

Raporda; yılın ilk 6 ayında saldırıya uğrayan gazeteci sayısının 55’e ulaştığı, nisan-mayıs-haziran aylarında ise en az 15 gazeteci-yayıncının saldırıya uğradığı belirtildi. Bu süreçte siyasilerin ve resmi görevlilerin gazetecileri hedef göstermeyi sürdürdüğüne dikkat çekildi.

3 ay içinde en az 16 gazetecinin gözaltına alındığı, 81 davada 179 gazeteci ve basın çalışanının yargılandığı belirtilen raporda; medya çoğulculuğu önündeki en büyük engelin, kamu kaynağına bağımlı medya düzeni olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.