Rastgele atılan mühimmatlar tehlike oluşturuyor

Rastgele atılan mühimmatlar tehlike oluşturuyor
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Birlik Köyü’nde hayvan otlatan çocuklar, patlamamış 60 milimetrelik havan mermisi buldu. Çocuklarının yaşamından endişe duyan köylüler, “Bu yüzden her an Ceylan Önkol gibi yeni çocuklar ölebilir” dedi.

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’ne bağlı Birlik (Çeméelık) Köyü, Gezan Mezrası’nda hayvan otlatan çocuklar arazide patlamamış 60 milimetrelik havan mermisi buldu. Köylüler hayvan otlatmaya ya da oynamak için dışarı çıkan çocukların her an ölüm tehlikesi altında olduğunu belirterek, "Her an tıpkı havan mermisiyle katledilen Ceylan Önkol gibi yeni çocuklar ölebilir" dedi.  

Mezra sakinlerinden Saliha Şimşek (48) adlı yurttaş, mezra ve çevresine geçen yıl Abalı Jandarma Karakolu'ndan onlarca havan mermisi atıldığını ve bir çoğununda köyün içine düşerek patladığını söyledi. Şimşek, bu patlama nedeniyle evlerinde hasar oluştuğunu ve bulunan havan mermisinin de muhtemelen o zaman atılmış ve patlamamış olarak çocukları tarafından bulunduğunu söyledi.

Şimşek, hayvanlarını otlatmak için araziye saldıklarında patlamamış askeri mühimmatlardan dolayı çocukları için tedirgin olduklarını ifade ederek, 28 Eylül 2009 tarihinde akrabası olan Ceylan Önkol'un hayvan otlatırken atılan havan mermisi ile yaşamını yitirdiğini anımsattı. Şimşek, bölgelerinde bulunan patlamamış askeri mühimmatların yeni Ceylan Önkol'lara davetiye çıkardığını dile getirerek tepki gösterdi.

rastgele-atilan-muhimmatlar-tehlike-olusturuyor----(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.