Rekabet Kurumu'ndan bazı özel okullara soruşturma

Rekabet Kurumu'ndan bazı özel okullara soruşturma
Özel okul ücretlerine belirlenen orandan daha yüksek zamlar yapıldığı iddialarının ardından Rekabet Kurumu bazı özel okullar için soruşturma başlattı.

TİGRİS HABER - Özel okul ücretlerine 2023-2024 eğitim öğretim yılında yüzde 65’e kadar zam yapabilecek. Özel okul ücretlerine belirlenen orandan daha yüksek zamlar yapıldığı iddialarının ardından Rekabet Kurumu bazı özel okullar için soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul’da faaliyet gösteren Fransa menşeili özel eğitim kurumlarından Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint-Michel Fransız Lisesi, Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin fiyat tespiti yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 10.11.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Michel Fransız Lisesi ve Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi hakkında soruşturma açılmasına, 22-51/766-M sayı ile karar verdi."

"İstanbul ve Ankara illerinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar ve Türkiye Özel Okullar Derneği hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 23.11.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Ankara merkezli olarak faaliyet gösteren;

1. ABC Koleji Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi,
2. Aydın Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri İnş. Tic. ve San. AŞ,
3. Çözüm Dergisi Yay. Tic. Ltd. Şti.,
4. ESS Eğitim Hizmetleri AŞ,
5. Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar İnş. Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti.,
6. Özel Arı Eğitim ve Öğretim San. Tic. AŞ,
7. Sınav Basın Yayın Dağıtım Org. San. ve Tic. AŞ,
8. Yükselen Koleji Eğitim AŞ
hakkında soruşturma açılmasına, 22-52/776-M(1) sayı ile karar verdi." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.