Rektör kesilen ağaçlara 'yabani ot' diyor

Rektör kesilen ağaçlara 'yabani ot' diyor
Hevsel bahçelerindeki ağaç kıyımı gelen tepkiler üzerine şimdilik durdurulurken, 7 bin ağacın kesilmesine onayı veren Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, kendiliğinden biten bazı yabani ot ve dalların kesildiğini iddia etti.

DİYARBAKIR -Dicle Vadisinde bir süre önce başlayan doğa katliamı, koruluktaki ağaçların  kesilmesinin ardından geçici olarak durdurulurken, tepkiler gelmeye devam ediyor. Gençler  ve  çeşitli doğa aktivistlerinin; Dicle vadisinde kuracağı çadır ile tepkilerini sürdürmesi beklenirken, vadide kesilen ağaçların izini silmek amacıyla bölgeye moloz döküldü. Ağaç kıyımına onay veren Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, gelen tepkilerin önüne geçmek amacıyla Diyarbakır'da yerel yayın yapan bir gazeteye açıklama yaptı. Vadide  binlerce  ağacın kesilmesini meşrulaştırmaya çalışan Saraç, doğa katliamını küçümseyen ilginç açıklamasında, şunları kaydetti: "Dicle Üniversitesi kampüsünde Dicle Nehri'ne yakın bir kısımda kendiliğinden biten bazı yabani ot ve dallar türü bulunmaktaydı. Bu konuda Orman İl Müdürlüğü'ne danışılmış bu bölge ne yapılabilir diye. Orman İl Müdürlüğü de bir rapor hazırladı, bahsi geçen bölgenin bataklık olduğunu, bataklık nedeniyle de sonradan çıkan yabani otların temizlenmesi gerektiğini söyledi." 


Rektörün Gezi korkusu!

Bölgede kesilen ağaçları, "yabani ot" olarak gören Saraç'ın açıklamasında, katliamın bir diğer ortağının da Orman İl Müdürlüğü olduğunu ortaya çıkıyor. Binlerce ağacın "asgari ölçüde" kesildiğini öne süren Saraç, tepki gösteren kesimlere ise suçlamalarda bulundu. Olayın basit bir "bataklık ıslahı" olduğu savunan Saraç, "Birileri bunu alıp sansasyonel, normal dışı bir ağaç katliamı varmış gibi göstermeye çalıştı. Diyarbakır'da bir Gezi oluşturmaya çalıştılar belki ama biz bu konuda gerekli açıklamaları yaptık" diyerek, tepkileri "komplo" olarak değerlendirdi. 

rektor-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.