Rektörlük talimatı üniversiteyi karıştırdı

Rektörlük talimatı üniversiteyi karıştırdı
HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile birlikte bir grubun, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerine açılan soruşturmaları rektörlük ile görüşmek için kampuse alınmaması üzerine gerginlik çıktı.

Muş Alparaslan Üniversitesi öğrencilerine rektörlük tarafından açılan soruşturma üzerine rektörlük ile görüşmek için üniversiteye gelen ve aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in de bulunduğu heyetin kampuse girişinin özel güvenlik birimleri tarafından durdurulması üzerine gerginlik çıktı. Çelik ile birlikte DBP İl Eş Başkanı Cihan Akpolat, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Faruk Uygur, il genel meclis üyeleri ve KESK temsilcilerinden oluşan heyete, Rektörlüğün talimatı gerekçe gösterildi. Üniversite girişinde uzun süren ve öğrencilerin de dahil olduğu gerginlik sonucunda kampuse giren heyet, Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun ile yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, soruşturmalara ilişkin eleştirilerini Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun'a ilettiklerini ve Coşkun'un kendilerine hafta sonuna kadar cevap vereceğini aktardı. Çelik, olumlu bir cevap verilmemesi durumunda parti olarak, halk olarak demokratik tepkilerini dile getireceklerini söyledi. 


'Rektör üniversiteyi kendi çiftliğine çevirmiş'

Öte yandan, görüşmeler yapılırken üniversiteye bağlı farkı kampuslerde okuyan öğrencilere de, "Rektörlük talimatı" denilerek, kampuse girişleri engellendi. Engellemeye karşı çıkan öğrencilerden Deniz Keser, "Üniversiteye girişimiz engelleniyor. Neymiş Yüksekokuldan geliyormuşuz. Ne hakla bunu yapıyorlar. Okulu bir hapishaneye, kendi çiftliğine çevirmiş rektör bey" diyerek, tepki gösterdi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.