Ring sistemi vatandaşa ek maliyet çıkarıyor

Ring sistemi vatandaşa ek maliyet çıkarıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı revizyonu ile gündeme gelen ring sistemine vatandaşın tepkisi sürüyor.

Ring sisteminin vatandaşlara ulaşımda ek maliyet çıkardığına dikkat çekilirken, Vali Karaloğlu ise sistemi revize, vatandaş şikâyetlerinin dikkate alınarak sistemin revize edilebileceğini kaydetti.

Ring sistemi vatandaşa ekstra maliyet çıkarıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize etmesiyle gündeme gelen ring sistemi vatandaşa yaşattığı eziyetin yanı sıra bir de ek maliyet çıkartıyor.

Daha önceki sistemde çocuğunu okula götürüp getirirken 6 TL ücret ödeyen bir vatandaş, ring sistemiyle birlikte ekstradan günlük 4 TL ödemek zorunda kalıyor.

‘Ring sisteminin vatandaşa doğurduğu ekstra maliyetin önüne geçilmeli’

Ring sisteminin ulaşım maliyetini arttırdığına dikkat çeken ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ulaşımda yaşadığı soruna ilişkin şunları söyledi: “Belediye yetkilileri ile de bu konuyu görüştüm, haklısınız ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Ring sistemiyle birlikte aylık 80 TL ekstra ücret ödüyorum. Ben Otogar kavşağında oturuyorum. Çocuğum ise Afetevler’de Esma Ocak Anaokulu’na gidiyor.  Her gün belediye otobüsü ile çocuğumu okula bırakıyorum ve geri dönüyorum. Zaten belediye otobüsünden başka bir seçeneğimiz de yok, çünkü oraya dolmuşlar gitmiyor. Öğlen çocuğumu okula almak için bir daha gidiyorum. Eski sistemde bu durum nasıldı: Çocuğumu alıp belediye otobüsüne biniyordum. Kartımı okuttuğumda benden 2 TL kesiyordu. Çocuğumu okula bırakıp geri döndüğümde otobüse binip katımı okuttuğumda 1 TL aktarma ücreti kesiyor. Yani eski sistemde çocuğumu okula götürüp eve dönmemin maliyeti 3 TL idi. Bunu günde 2 defa yapıyordum ve günlük çocuğumu okula götürüp getirmemim maliyeti 6 TL. Yeni sistemde ne kadar ulaşım maliyetim oluyor, onu da izah edeyim: Çocuğumu otobüs durağına götürüp kartımı okutuyorum 2 TL.  Dönüşte ise ring aracına biniyorum ve aktarmam orada kesiliyor ve ring aracı beni durağa bıraktığında kartımı yeniden okutuyorum ve benden 2 TL kesiliyor. Günde 2 sefer bu işlemi yapıyorum ve günlük ek maliyetim 4 TL oluyor, ring sisteminden dolayı. Haftada 20 TL, ayda 80 TL ring sisteminden dolayı ek maliyetim var. Ring sistemi vatandaşa ekstradan bir maliyet çıkardı. Bir kişi için aylık 80 TL ek ulaşım maliyeti vatandaş için önemlidir. Yetkililerden bu sorunun düzeltilmesini bekliyorum. Ring sisteminin vatandaşa doğurduğu ekstra maliyetin önüne geçilmelidir.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.