Riski göze alıp bacaklarına kavuştu

Riski göze alıp bacaklarına kavuştu
Diyarbakır'da geçirdiği iş kazası sonrası iki bacağını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan 5 çocuk babası Salih Topsak, başarılı bir operasyon sonrası yürümeye başladı.

İlyas AKENGİN

Diyarbakırlı Salih Topsak (32), 5 ay önce toptancılar sitesinde çalıştığı esnada yük kamyonu ve duvar arasında sıkıştı. Kaza sonrası 5 çocuk babası Topsak'ın kırılan bacak kemikleri ile birlikte damar sinirleri işlevini kaybetti. 112 Acil Ambulans ile kaldırıldı kamu hastanesinde doktorlar' bacakları kesmek zorundayız' cevabını verdi.

Genç yaşta iki bacağının kesilmesine gönlü el vermeyen Salih Topsak, başvurduğu özel hastanede doktorlar, ‘Ameliyat sonrası bacakların kaybetme ihtimalinin yüzde 65 olduğu' cevabını verdi. Yüzde 35 iyileşme umuduna kapılan Topsak, riski göze alıp ameliyata masasına oturdu.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ile Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan tarafından yapılan 4 saatlik ameliyat sonrası Salih Topsak'ın bacakları kurtarıldı.

Sakat kalmamaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirten Salih topsak: "Ameliyata girdiğim esnada 5 çocuğum ve eşim gözümün önüne geldi. Bacağımı kaybetmem halinde benden çok onların üzüleceğini bildiğim için riski göze alıp ameliyatı kabul ettim. Ameliyat sonrası kendime geldiğimde ilk olarak bacaklarıma baktım. Bacağımın hala yerinde olduğunu görünce büyük bir mutluluk yaşadım"dedi.

risk2.jpg

Ameliyatını gerçekleştiren Memorial Diyarbakır Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu, "Hasta bize geldiğinde bacaklarını kaybetme riski vardı. Damarları ve sinirleri işlevini tamamen kaybetmemişti. Gerçekleştirdiğimiz ameliyatla kırılan kemikleri, yırtılan dokuları ve kopan damarları onardık. Bu durumdaki hastaların genellikle uzuvlarını kaybettiklerini biliyoruz. Neyse ki doğru ve etkin hastane şartları, ameliyatta başarı şansını artırıyor. Hastamız, şuan bacaklarını eskiye göre yüzde 70 oranında kullanabiliyor. Yürümesinde hiçbir sıkıntısı yok, sadece sinir dokularında bir sıkıntısı var onu da yavaş yavaş toparlayacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.