"Roboski Katliamı'nı unutturmayacağız"

"Roboski Katliamı'nı unutturmayacağız"
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Roboski Katliamının insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu belirterek, "Unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ile bombalanarak katledilmesinin yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptı. Eş genel başkanlar, faillerin ortaya çıkacağı güne kadar ve cinayetten sorumlu olanlar hesap verene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Hatimoğulları X’te yaptığı paylaşımda, “Roboski katliamı insanlığa karşı işlenmiş çok büyük bir suç… Yaşanan katliamlara yenilerinin eklenmemesi için, Roboski’nin ve tüm katliamların sorumluları yargılanmalı. Hakikatler açıklanmalı. Gerçeklerle yüzleşilmeli. #RoboskiKatliamı 'nı unutmadık, unutmayacağız! Em ji bîr nakın!” paylaşımında bulundu.

Bakırhan ise Kürtçe ve Türkçe paylaşımda bulundu. Bakırhan, X hesabında yaptığı paylaşımında şunları söyledi: “#RoboskiKatliamı 12 yıldır Kürt halkının yüreğinde derin bir yara olarak duruyor. 12 yıldır talimatı veren ve suçu işleyenler ortada olmasına rağmen tek bir fail yargılanmadı. Tam tersi Roboski'li ailelere ve Kürt halkına eziyet edildi. Kürt sorunu tam da Roboski katliamıdır. Failler ve talimatı verenler başta olmak üzere bu cinayetten sorumlu herkes hesap verene kadar mücadelemiz devam edecek. Unutmadık, unutturmayacağız.” (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.