Rojava Koordinasyonu: Ambargoyu kaldırın!

Rojava Koordinasyonu: Ambargoyu kaldırın!
Türkiye'nin Rojava özerk kantonları üzerindeki ambargoları sürüyor. Türkiye'nin Rojava özerk kantonları üzerindeki ambargoları sürüyor.

 

Diyarbakır - Rojava'ya gönderilmek üzere toplanan gıda malzemeleri ve ilaçların ulaştırılması konusunda sık sık sorunlar yaşadıklarını ifade eden Rojava Koordinasyon üyesi Mazhar Zümrüt, ambargonun kaldırılarak kapıların ticarete açılması çağrısında bulundu. 

Bir taraftan çetelerce kuşatılan diğer taraftan Türkiye'nin ambargosuna maruz kalan Rojava Özerk Kantonlarına ulaştırılmak istenen gıda malzemeleri ve ilaçlarının geçişine engel olunmaya devam ediliyor. Bugüne dek Efrin Özerk Kantonu'na hiçbir malzemenin gönderilmesine izin verilmezken, IŞİD çetelerinin hakim olduğu bölgelerde hem yardım malzemeleri gönderiliyor, hemde kapılar ticarete açık bırakılıyor. Bölgedeki sivil toplum örgütlerinin ve yurttaşların göndermek istedikleri malzemelerin geçişine özellikle Mardin'deki Şenyurt (Dırbesiye) Sınır Kapısı'nda askerler sorunlar çıkarmayı sürdürüyor. Rojava'ya gönderilecek malzemelerin toplanması ve gönderilmesi için Diyarbakır merkezli kurulan Rojava Koordinasyonu üyesi Mazhar Zümrüt, kantonlar üzerindeki ambargo konusunda hiçbir şekilde esnemenin söz konusu olmadığını söyledi. İç savaşın sürdüğü Suriye ile ticaret kapılarının açık olduğuna işaret eden Zümrüt, "Yanı başındaki Rojava ile ticaret kapıları açılmıyor. Bunun için hiçbir çaba sarf edilmiyor. Hâlbuki ticaret kapılarının açılması Türkiye'nin de faydasına olacaktır" dedi. Bu yolla ekonomik bir ambargonun hedeflendiğini belirten Zümrüt, sınır kapılarında bekleyen çok sayıda malzemenin bulunduğunu ve bazı malzemelerin geçişine hiçbir şekilde izin verilmediğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.