Roni Margulies hayatını kaybetti

Roni Margulies hayatını kaybetti
Şair, yazar, gazeteci ve tercüman Roni Margulies bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - Baba tarafından Aşkenaz, anne tarafından Sefarad Yahudisi olan Margulies, kanser hasatlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Margulies 68 yaşında kansere yenik düştü.
Roni Margulies hakkında
5 Mayıs 1955 yılında İstanbul'da dünyaya gelen yazar, ilk ve orta öğrenimini Şişli Terakki ve High School'da tamamladı. 1972'de Robert Koleji'nden mezun oldu.
İngiltere'nin çeşitli üniversitelerinde okuyarak iktisat doktoru ve Marksist oldu, sonra iktisatla bir daha hiç ilgilenmedi. Bir dönem Londra'da yaşadı. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyesiydi. İlk şiir kitabını 1991 yılında çıkaran Margulies'in, şiir kitapları çoğunlukta olmak üzere, anı, çeviri, edebiyat, siyaset ve tarih alanlarında kitapları bulunuyor. Son kitabı "Türk'ün Hizmetçisi - Türkiye'de Azınlık Olmak" 2020'de yayımlanmıştı.
Çok sayıda dergi ve gazete makalesi de bulunan yazar, 2009-2013 tarihleri arasında Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştı. Türkçeye çevirdiği şairler arasında Ted Hughes, Philip Larkin ve Yehuda Amihay da bulunuyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum