Rosa Kadın Derneği'nden gözaltılara tepki

Rosa Kadın Derneği'nden gözaltılara tepki
Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Diyarbakır’da 22 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 22 şüpheli gözaltına alındı. Rosa Kadın Derneği, gözaltılara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, derneklerine ve birçok kadının evlerine baskın yapıldığını belirterek, “Biz Rosa Kadın Derneği olarak artık kadın kırımı boyutuna ulaşması karşısında bir mücadele yürütüyoruz. Yürüttüğümüz bu mücadele gerçekleşen taciz, tecavüz, erken yaşta zorla evlendirmelere karşı, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmeye karşı, nafaka hakkının gasp edilmesine karşı, TCK 103’ün infaz düzenlemesi içerisinde geçirilmesine karşı bir takım eylem ve etkinlikler yaptık. Bunların hepsi şuanda yargılandığımız dosyaların içerisinde var. Yürüttüğümüz çalışmalar, tamamen bu kapsamdadır. Bugün yapılan operasyonda gözaltına alınan kadınlar arkadaşların da birçoğu da bu tür eylem ve etkinliklerden dolayı alındılar. Derneğimiz bu saldırılarla illegalize edilmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Suç unsuru yoktu

Dernek üyesi ve avukat Elif Tirenç İpek ise, arama kararının ibraz edilmeden baskınların yapıldığını söyledi.  İpek, “2 saat süren aramalar sonucunda birçok resmi evrak ve proje evraklarına hukuksuz bir şekilde el konuldu. Rosa Kadın Derneği olarak 8 Nisan’da bir denetime tabi tutulacaktık, buna dair bir hazırlığımız vardı, ancak evrakların tamamına el konuldu. Bu şekliyle nasıl bir denetim yapılacak. Aramanın sonunda tutanak örneği verilmedi. Savcının talimatından sonra arama tutanağının sadece fotoğrafını çekebildik. Aramaya katılmak isteyen avukat arkadaşlara yönelik GBT sorgulaması yapılmak istendi. İzin vermedik ama bu yapılmak istendi. Bunun geçen sene başlatılan süreçten bağımsız olmadığını söyleyebiliriz. Hiç bir suç unsuru yok. Bununla ilgili hiçbir açıklama da yapılmadı” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.