Saadet Partisi: Herzog'u istemiyoruz

Saadet Partisi: Herzog'u istemiyoruz
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’nun Türkiye’ye davet edilmesini kınadı.

Murat Özdilek

TİGRİS HABER - Saadet Partisi il yönetimi ve üyeleri yaptıkları açıklamada, İsrail’i ‘terör devleti’ olarak niteledi.  İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Filistin’de yaşananları hatırlatarak, “Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini ise reddediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın 2013’ten beri İsrail’e gidemediğini belirten Ergin, şu soruları sordu: “Ne oldu "oneminute" çıkışınıza?  Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa iktidarda bulunanlar mı çok değişti; bu denklemde değişen nedir; bunu bizlere, aziz milletimize ve mazlum Filistin halkına açıklayın! Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu? Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı? Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?”

İktidarı vicdanlı olmaya davet eden Ergin, “Eğer İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa; bilin ki, Filistinle anormalleşiyordur” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.