Saadet Partisi’nden gazetemize ziyaret

Saadet Partisi’nden gazetemize ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan gazetemize yaptıkları ziyarette referandum sonuçları ve bölge sorunlarının çözümüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundular.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve parti yöneticileri, gazetemiz Tigris Haber’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında referandum sonrası süreç ve bölgedeki sorunların çözümüne dair değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum sonuçlarını ve referandum sonrası süreci değerlendiren Aydın, ülkenin ve bölgenin yılardır çözülemeyen ve çözülmedikçe de kronikleşen temel sorunlarının çözümünün önündeki engelin siyasi partilerin grupsal çıkarlarını öncelemelerine bağladı. Partilerin, sorunların çözümünü değil bu sorunların çözümünden sağlayacakları avantajlara odaklandıklarının altını çizen Aydın, Saadet Partisinin iktidar perspektifi ile sürece hazırlandıklarını söyledi. Kürt sorununun çözümüne dair bölgede birkaç ayı bulacak bir çalışmanın hazırlığı içinde olduklarını ve bu sürecin sonunda elde ettikleri verileri raporlaştırarak tüm partilere sunacaklarını belirten Aydın, Kürt sorununun çözümünü insan hakları çerçevesinde ele alacaklarını ve bunun pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi.

 

 

Referandum sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Halk algıyla değil aklıyla hareket etti” dedi. Referandumda ortaya çıkan tabloyu değerlendiren Aydın, Evet cephesinin kazanmasına rağmen sevinemediğini, Hayır cephesinin ise kaybetmesine rağmen umutlu olduğunu söyledi.

Aydın’ın referandum sonuçlarına ve bölge sorunlarının çözümüne ilişkin kapsamlı değerlendirmelerini ise önümüzdeki günlerde okurlarımızla ayrıca paylaşacağız.

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.