Saadet Partisi'nden 'kuzen kadrosuna' tepki

Saadet Partisi'nden 'kuzen kadrosuna' tepki
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, ‘Kuzen kadrosuna tepki’ başlıklı haberimiz üzerine yazılı bir açıklama yaparak, uygulamaya tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Gazetemizin, ‘Kuzen kadrosuna tepki’ başlığı ile gündeme getirdiği haber üzerine Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yazılı bir açıklama yaptı.

Bozan yaptığı açıklamada, “Hatırlanacağı gibi yakın zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki Daire Başkanlıklarına %80 il dışında getirilen kişilerin atandığını, bu kişilerden bazılarının iki üç maaş aldığına dair haberler basına yansımış, bizde konuyla ilgili basın toplantısı yapmıştık.

Tayinini alıp Antalya’ya döndü

Daha bu haber gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır kamuoyunu rahatsız eden benzer yeni bir olay daha duyduk: AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik Antalya’da bir Belediyede şirket personeli olarak çalışırken, Diyarbakır DİSKİ’ YE “Özel Kalem Müdürü” olarak atanıyor ve Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden devlet kadrosu verilen, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik iki ay sonra tayinini alıp Antalya’ya dönüyor.

Binlerce üniversite mezunu varken

Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Diyarbakır’da da binlerce Üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memur olmaya çalışırken, Ak Partili yetkililerin ve Devleti temsil eden Bürokratların “özel kadrolar” yoluyla AKP’lilerin yakınlarına veya yandaşlarına kadro dağıtmaları ve imtiyaz tanınması kabul edilemez.

Devletin bürokratları Ak Partinin memurları değil

Devletin Bürokratları, AKP’nin memurları değil, Devletin memurudurlar. Dolaysıyla bütün vatandaşlara eşit mesafede ve adil olmak zorundadırlar. Unutulmasın ki, Devletin bütün kademelerinde, görev yapanların hepsi milletin hizmeti için vardırlar. Milletin verdiği vergilerden maaşını alan memurlar, vatandaşlar arasında ayırımcılık yapma hakları olmadığı gibi, vatandaşın amiri değil hizmetkârıdırlar. Saadet Partisinin yönetim anlayışında Devlet; Gardiyan devlet değil, garson devlettir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum