Saadet’ten Cübbeli’ye yanıt: Gereksiz açıklamalar

Saadet’ten Cübbeli’ye yanıt: Gereksiz açıklamalar
Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü’nün HDP ile ilgili açıklamalarına “Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz” dedi.

TİGRİS HABER - Çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a gelen Birol Aydın, partisinin bir otelde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına değinen Aydın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini doğru bulmadıklarını söyledi.  Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini dile getiren Aydın, "Mutlaka ve muhakkak diyalog yolunun, uluslararası hukukun cari olacağı bir zemini bulmak durumundayız. Burada da zararın neresinden dönülse kardır. Bugün behemehal ortak akıl, ortak irade ve bütün bölge ülkeleri, savaşın durmasını, bu işgalin durmasını ve sürecin müzakere yoluyla kaç yıl olursa olsun sürdürülmesi tarafında” dedi.

28 Şubat süreci

Aydın, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"28 Şubat, altını kalın şekilde çizerek ifade ediyorum, Türkiye'nin dış politikada bağımsız hareket etme iradesini ortaya koymasından dolayı olmuştur. 28 Şubat, Türkiye'nin maddi kalkınma açısından kendi bağımsız adımlarını atmaya başladığı için olmuştur. Ve Kürt meselesini bir kısım dış güçlerin telkinleriyle ve siparişleriyle değil Türkiye kendi iradesiyle çözme iradesini ortaya koyduğu için yapılmıştır."

Cübbeli’ye yanıt

Bir gazetecinin kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, HDP ile ilgili ifadelerini sorması üzerine Aydın, şu yanıtı verdi:

"İnsanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin arasında hikâye vardır. Hikâyenin sonunda bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; 'Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz'. Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz." (AA)

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum