Sağlık çalışanlarından oturma eylemi

Sağlık çalışanlarından oturma eylemi
Diyarbakır’da geçtiğimiz gün 4 sağlık çalışanına yapılan saldırının ardından, sağlık çalışanları oturma eylemi gerçekleştirerek, saldırıyı kınadı.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - 112 Acil Sağlık ekibi bir hastayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bıraktıktan sonra görev yerlerine dönmek için yola çıktı. Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Diclekent Bulvarı'nda bir sürücü, seyir halinde olan ambulanstaki sağlık görevlileriyle trafikte yol verme nedeniyle tartıştı. Ambulansın önünü kesen araçtakiler, sağlık çalışanlarına saldırıda bulundu. Saldırıda, darp edilen 4 sağlık çalışanından 2'si bıçakla yaralandı. Saldırının ardından gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Sağlık-Sen öncülüğünde sağlık çalışanları 24 nolu ASH İstasyonu başhekimliği önünde oturma eylemi gerçekleştirerek saldırıyı kınadıklarını ifade ettiler.

saglik-calisanlarina-siddete-karsi-oturma-eylemi-yapildi-1.jpeg‘Çirkin saldırıyı kınıyoruz’

Açıklamayı Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu yaptı. Ensarioğlu, 7 gün 24 saat insanlığa hizmet veren sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Bildiğiniz gibi 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları 01.08.2023 tarihinde vaka dönüşü sırasında trafik magandaları tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Gerek Covid – 19 döneminde gerek ise yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde son derece zorlu şartlarda ve can siperane bir şekilde mücadele eden, 7 gün 24 saat insanlığa hizmet eden sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Can kurtarmak için saniyelerle yarışan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Gece gündüz demeden milletimize hizmet eden, fedakâr sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırının hiçbir izahı yoktur.

saglik-calisanlarina-siddete-karsi-oturma-eylemi-yapildi-3.jpeg

Hastalara umut olmak için koşan sağlık çalışanlarımız, hayatlarını kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldılar. Bu vahşiliğin en ağır şekilde cezalandırılması, sağlık çalışanlarımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Sağlık-Sen olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Tek amacı insan hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına karşı yapılan sağlıkta şiddet terörüne sadece sağlık çalışanları olarak değil toplum olarak dur dememiz gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanlarına kalkan el milletimizin vicdanında asla kabul görmez” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum