Sağlık kurulundan ‘Öldüren’ rapor!

Sağlık kurulundan ‘Öldüren’ rapor!
Diyarbakır’daki Eğitim Araştırma Hastanesi skandal bir karara imza attı. Hastanenin Sağlık Kurulu, 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

TİGRİS HABER - 26 yıldır cezaevinde bulunan 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, ağır sağlık sorunları nedeniyle, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden, son bir ayda onlarca kez hastaneye kaldırıldı.  Geçtiğimiz ay hastaneye elleri kelepçeli olarak götürülen Özkan’n yürürken çok zorlandığı görüntülere yansımıştı.  Ağır hasta olmasına rağmen Özkan cezaevindeki kalmaya devam ederken, ailesi ve avukatları sağlık raporu için yeniden hastaneye başvurdu. 23 Haziran tarihinde Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mehmet Emin Özkan ağır sağlık sorunları bulunmasına rağmen sadece ruh sağlığı değerlendirildi.

Kalp değil, ruh sağlığına göre rapor düzenlendi

Daha önce verilen yüzde 87 engel ve “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Özkan’ın kalp sorunları yerine ruh sağlığını değerlendiren hastanenin Sağlık Kurulu, psikiyatrist tedavi önererek, “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi. 

Öte yandan Sağlık Kurulu, 5 kez kalp krizi geçiren ve 4 kez de anjiyo olan Özkan’ın kalp sağlığını değerlendirilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Üçüncü İhtisas Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi. Pazartesi günü İstanbul’a götürülmesi beklenen Özkan’ın, ATK’ye yapılacak kalp sağlığı değerlendirmesinin ardından tekrar Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne geri getirileceği öğrenildi.

Oğlunun yardımı ile ihtiyaçlarını karşılıyor

Mersin’de “örgüt üyesi olma” suçlaması ile 1996 yılında gözaltına alınan Özkan, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 22 Ekim 1993’te Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın ölümünden sorumlu tutularak müebbet cezasına çarptırıldı. 26 yıldır cezaevinde tutulan Özkan, tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu. Özkan’ın kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor. Özkan’a başka bir suçtan tutuklu bulunan oğlu refakat ediyor. (MA/Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.