Sağlık-Sen’den, Banka Promosyonlarına ‘revize’ talebi!

Sağlık-Sen’den, Banka Promosyonlarına ‘revize’ talebi!
Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, Banka promosyonlarının güncellenmesi için Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

TİGRİS HABER - Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, Sağlık Tesislerinin tamamını kapsayan 01.01.2023 – 31.01.2025 tarihleri arasında geçerli olan İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti A.Ş adına Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesi arasında imzalanan 25.200 TL’ si peşin olmak üzere 3800 TL’ si de Bankart lira şeklinde ödenmesi kararlaştırılan Maaş Promosyonu sözleşmesi yapıldığını hatırlattı.

“PROMOSYON TUTARI SON DERECE DÜŞÜK KALMIŞTIR”

Belirtilen sözleşme kapsamında sözleşmenin yapıldığı tarihten bugüne ekonomide gerçekleşen enflasyonist ortamda söz konusu maaş ödemeleri karşısında alınan promosyon tutarının son derece düşük kaldığına işaret eden Ensarioğlu, şöyle dedi:

“Protokolün imzalandığı tarihte anlaşılan tutarlar şimdiki beklentilerin çok uzağında kalmıştır. Promosyon sözleşmesi imzalanırken anlaşma çerçevesinde belirtilen ödemelerin tamamının neredeyse yaklaşık 3 katı bir ödeme aktarımı bankaya, doğal olarak sağlık çalışanlarına yatırılmaktadır. 2023 Yılının Ocak ayında bir sağlık çalışanının maaşı ortalama 20 bin 594 TL iken 2024 yılının Ocak döneminde aynı personel 45 bin TL almış bulunmaktadır. Belirtilen örnekte de olduğu gibi söz konusu tutar iki katından daha fazladır.

SÖZLEŞMENİN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ LEHİNE REVİZE EDİLMESİ TALEP EDİLDİ

İş bu husus üzerine depremde, savaşta, selde, yangında, yedi gün yirmi dört saat esaslı olarak fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızın artan ödeme gelirlerinden kaynaklı promosyon ödemelerini kapsayan promosyon sözleşmesinin sağlık çalışanlarının lehine revize edilmesini talep etmekteyiz”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum