Sağlıkçılar, Karakaya’yı andı

Sağlıkçılar, Karakaya’yı andı
Sağlık çalışanları, Konya’da çalıştığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucunu yaşamını yitiren Doktor Ekrem Karakaya’yı ölümünün birinci yılında andı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Sağlık çalışanları, Konya’da çalıştığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucunu yaşamını yitiren Doktor Ekrem Karakaya’yı ölümünün birinci yılında andı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, "Her geçen gün bizler için daha tehlikeli hale gelen sağlık kurumlarının güvenliğinden kamu otoritesi sorumludur” dedi.

Amed Sağlık Platformu bileşenlerinin üyeleri, Konya Şehir Hastanesi’ndeki görevinin başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Doktor Ekrem Karakaya’yı, ölümünün birinci yılında düzenledikleri basın açıklamasıyla andı.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde yapılan anmada konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Doktor Karakaya’nın bir yıl önce çalıştığı Konya Şehir Hastanesi’nde görevinin başında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Sağlıkta şiddet sonucu biri dışında diğerler meslektaşlarının son 20 yılda yaşamını yitirdiğini kaydeden Turan, “Son yıllarda sağlıkta şiddet gözle görülür şekilde arttı ve artık çalışma alanlarımızın rutini haline geldi.Toplumsal şiddetteki artışın ve ayrışmanın sağlık kurumlarına da yansımasının yanında; sağlık sistemindeki değişiklikler, hekim-hasta ilişkilerinde yaşanan dönüşüm ve elbette sağlık çalışanlarının siyasiler tarafından her fırsatta hedef gösterilmesi de bu ciddi artıştan sorumludur" dedi.

‘Sistem değişmeden şiddet azalmaz’

Sağlıktaki şiddeti artışının en büyük sorumlularından olan, hastalarla sağlık çalışanlarını birbirlerine düşman eden sağlıkta dönüşüm programının yirminci yılında olduklarını söyleyen Turan, "'Artık hastanelerde sıra beklemeyeceksiniz; artık siz doktoru değil, doktor sizi bekleyecek' şeklinde propagandaların yanında, sağlık kurumlarında idarenin baskısı ve performansa dayalı ek ödeme sistemi gibi uygulamaların tümü ile birlikte sağlığın ticarileşmesi hızlanırken sağlıkta şiddetin kapıları da sonuna kadar açılmış̧ oldu. Sağlıkta dönüşüm programı ve aynı politikalar tarafından oluşturulmuş̧ 'beyaz reform' ile geçen 20 senenin sonunda sağlık çalışanları olarak, sağlık kurumlarını cehenneme çeviren bu sağlık sistemini değiştirmeden sağlıkta şiddetin azalmayacağını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

‘Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’

Sağlıkta şiddeti önlemek için güçlü bir politik iradenin gerektiğine işaret eden Turan, kamu otoritesinin sağlıkta şiddeti önleme konusunda böyle bir iradeyi gösteremeyeceğinin anlaşıldığını söyledi. Turan, "Her geçen gün bizler için daha tehlikeli hale gelen sağlık kurumlarının güvenliğinden kamu otoritesi sorumludur. Güvenli çalışma ortamlarında, insanca çalışma koşullarında yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.