Sağlıkta mobbing var!

Sağlıkta mobbing var!
Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Acun Mardin Midyat Devlet hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve İdari Mali Hizmetler Müdürü tarafından sendika üyelerine ve temsilcilerine yapılan baskının son bulması için çağrıda bulundu.

TİGRİS HABER - Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Acun yazılı bir açıklama yaparak, Mardin Midyat İlçe Devlet hastanesinde uygulanan baskı ve mobbingin son bulması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Acun, uygulanan baskı ve mobbingin nedeninin kısa süre önce yetkili sendikadan istifa ederek sendikalarına üye olan ve il temsilcisi olarak görevlendirilen çalışanın sendikal çalışmalarındaki başarısından dolayı sistematik bir şekilde baskı altına alınmaya çalışılması nedeniyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

Acun, üye ve temsilcileri ile ilgili hiçbir hukuki zemini olmayan tutanakların tutulduğunu, şuana kadar çalışma sistemlerinin değiştirildiğini ifade ederek: “ İdarecilerin Yönetmelik ve Yasalarda belirlendiği şekilde tarafsız ve hakkaniyetli olması gerekiyor,  belli bir zümre çıkarı doğrultusunda hareket etmemeleri zorunluluktur. Bunun ihlali suç teşkil ediyor. Konuyu yargıya taşıyarak hukuki zeminde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

acun-tigris.png

Sağlık Bakanlığı’na çağrı

Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan Acun, Sendika Yönetim, Denetim ve Disiplin organlarında ya da temsilci olup sağlıkta idareci pozisyonunda yer alanların tarafsızlığını kaybettiğini, çalışanlara farklı muamelelerde bulunduğunu, mobbing ve baskı yaptığını bu nedenle hem sendikacı hem idareci pozisyonunda bulunanların, idarecilik görevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum