"Sahte güneş gözlükleri kalıcı hastalıklara neden olabilir"

"Sahte güneş gözlükleri kalıcı hastalıklara neden olabilir"
Optisyen Erhan Orhan, sahte güneş gözlüklerinin gözlerde kalıcı hastalıklara neden olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

TİGRİS HABER - Gözü güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruması için tercih edilen güneş gözlükleri, yanlış kullanım sonucu ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Güneş gözlüğü alırken ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlüklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Optisyen Erhan Orhan, yaz sezonu olduğu için vatandaşları tezgahta, işportada satılan sahte gözlükleri almamaları konusunda uyardı.

İşportada satılan gözlüklere dikkat

Orhan, “Bir optisyenlik müessesine gelip ultra ışınları kıran polarize cam özelliği olan, zararlı ışınları kıran güneş gözlüğü camları tercih edip ve oradaki optisyen arkadaşın tavsiyesini alıp ona göre kullanmalarını öneriyoruz. Batman yazı çok sıcak olan ve güneşi direkt alan bir şehir olduğundan dolayı eskiye nazaran daha iyi ama çocuklarımızdan büyüklerimize kadar hepimizin güneş gözlüğü kullanmasını tavsiye ediyoruz. Güneş gözlüğü kullanımında gözümüzü, cildimizi koruyoruz ve sağlıklı bir yaşam geçirmiş oluyoruz. İşportada satılan gözlükler erken yaşta gözde kalıcı hasarlar ve katarak hastalıklarını öne alma gibi sıkıntılar getiriyor. Bundan dolayı önermiyoruz” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.