Sakık’tan İYİ Partili Ağıralioğlu’na: İsmini değiştirme

Sakık’tan İYİ Partili Ağıralioğlu’na: İsmini değiştirme
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu katıldığı bir televizyon programında HDP’li siyasetçilerin isimlerine ilişkin, “Bu isimlerin manasına sadakat gösterin” açıklaması tartışmaya neden oldu. HDP’li Sırrı Sadık Ağıralioğlu’na tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Önceki gün bir televizyon programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu HDP’li siyasetçilerin isimlerine ilişkin, “Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Bu topraklardaki aiddiyet dünyamızın, kültür dünyamızın isimleridir. Bu nedenle ben bunu birkaç defa zikir ettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Partili Ağıralioğlu’nun bu sözlerine HDP’li Sırrı Sakık tepki gösterdi. Sosyal medya hesabınrdan cevap veren Sakık, “TDK’ya göre ‘Yavuz’ isminin bir diğer anlamı da ‘kötü, fena’ Sen bu ismin anlamına uygun hakkı teslim ediyorsun. Değiştirme hiç, güzel taşıyorsun” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.