Saldırının hedefi, İçişleri Bakanlığı

Saldırının hedefi, İçişleri Bakanlığı
Ankara Kızılay'da İçişleri Bakanlığı'na canlı bomba saldırısı düzenlendi. 2 terörist öldü. Konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi. Patlama anı da kameraya yansıdı.

TİGRİS HABER - TBMM'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı nedeniyle düzenlenecek tören öncesi , TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Meclis'e giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

Patlama ve silah seslerinin yükseldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekipler bölgeyi, yaya ve sivil araç geçişine kapattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu belirterek şöyle dedi;

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi.

Patlama anı kamerada

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırıya ilişkin patlama anı kameraya yansıdı. Kameraya yansıyan görüntülerde vatandaşların panikle uzaklaşması yer aldı. (Kaynak :Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.