Salim Ensarioğlu: Çift maaş haramdır

Salim Ensarioğlu: Çift maaş haramdır
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, iki kişiden birinin işsiz olduğu Diyarbakır’da ‘çifte maaş’ alan bürokratlara tepki gösterdi. Ensarioğlu, “İnsanların işsizlikten öldüğü bir dönemde çift maaş almak haramdır” dedi.
Tigris Özel
 
TİGRİS HABER - İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı eski devlet bakanı Salim Ensarioğlu, bölgede yaşanan kuraklık, işsizlik, intihar, Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı bürokratların çift maaş alması ve Diyarbakır’da yaşanan çeşitli sorunlara ilişkin Tigris Haber’e konuştu.  
 
İşsizlik almış başını gidiyor
Türkiye’nin içinden geçtiği durumu değerlendiren ve Diyarbakır’a dair düşünceleri anlatan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı Salim Ensarioğlu, şöyle dedi; “Başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin tamamı çıkmazda. İşsizlik tavan yapmış durumda. İşsizlik almış başını gidiyor. Özelikle üniversite mezunları işsiz. Gençler, ‘okusak ne olacak’ diyor ve umutsuzluk içindeler. Mevcut işsizlerin nerdeyse %50’si üniversite mezunu.
 
Devlet nasıl bu hale geldi
Hükümet, sadece beton, yol köprü yapacağına, onun yerine fabrikalar, organize sanayi bölgeleri kurarak gençleri teşvik etmeli.  Gençler, “buralar geri kalmış bölge” diyorlar. Aslında Türkiye geri kalmış, biz nerden nereye geldik. 19 yılda bir devlet nasıl bu hale geldi? Hep “uçuyoruz büyüyoruz” diyerek hayali bir şeyler anlatıp “yol yaptı köprü yaptı” müteahhitleri zengin ettiler.
 
Bitmiş vaziyetteyiz
Köprülerden geçenlerden de geçmeyenlerden de para alıyorlar. Vatandaşlara birkaç yüz lira veriyorlar, onu da bir lütuf gibi gösteriyorlar. Her şeyin ortak noktası iş ve adalet. 2021 yılındayız, biz hala adaletten,  işsizlikten söz ediyorsak, bitmiş vaziyetteyiz. Gençlerimizin % 70 ‘i yurt dışına gitmek istiyor. Kürdü Türkü ülkesini seviyor ama iş olmadığı için savruluyorlar.
 
Gidin sokakta gezin
Bana göre halk korkmuş 300-500 yardım yaptıklarında oy veriyor. Öyle bir milleti korkutuyor ki ben gidersem “vatandaşlara verilen paralar kesilir, başörtüsü açılır.” Diyor.  Siyaseti korku politikası üzerine yapıyor. Bu doğru değildir. Ben gidersem dünya yıkılır diye bir şey yok. Yandaş medya yanında sendikalar sesiz. Gidin bir sokakta gezin bir tane bile AK Partili Bakan gezmiyor. 18-19 aydır İYİ Parti geziyor diğer muhalefet partileri geziyor. Hükümetin, hiç vatandaşların dertlerini dinlediklerini gördünüz mü? Bu ülke perişan.   Pandemi ile birlikte ülke perişan oldu, biz zaten yanlış politikalarla perişan olduk” diye konuştu.
 
Çözüm erken seçimdir
Bölgenin genel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, “Güneydoğu yıllarca şiddet kavga içindeydi. Tam uyanıyordu, nasıl ki bir insan komadan uyanıyorsa, öyle bir durum vardı. Pandemi ve AK Partinin yanlış politikası durumu ciddi anlamda kötüleştirdi. Benim gördüğüm,  siyasi tecrübelerime dayanarak söylemek istediğim, iyi yürümüyor. Bu gibi durumlarda çözüm erken seçimdir. Halkın karşısına çıkıp, hesap vermeliler. Doğru yaptılarsa zaten vatandaş oyunu verir.  Birilerini susturarak ve gündemi değiştirerek bir yere varamazlar. Silvan da 10-11 kişi intihar etmiş, şimdi bu işin şakası yok, hala 2023 -2053 diyerek olmaz” şeklinde konuştu.
 
Diyarbakır Belediyesi, çifte maaş
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki ithal bürokratlar ve çifte maaş meselesine de değinen Salim Ensarioğlu, şöyle konuştu; “Ben üç dört maaş alan herkese karşıyım. Diyarbakır’da olsun İstanbul’da olsun, nerede olursa olsun insanlar bu kadar açken, Allah huzurunda günahtır. Kul nezdinde de günahtır, külliyen haramdır, bu paralarda hepimizin hakkı var. Onun hiçbir izahı yok. Hepimizin adına ve kendi adıma diyorum ki, haram olsun. 2 milyonluk bir şehirde neden dışarıdan bürokrat getiriyorlar, onu bilmiyorum, ama dışarıdan getirmeye gerek yok. Atama ile gelenler olabilir, ancak onun dışında olmaz, çünkü bu ilde de bürokrat var.
 
Çiftçiye destek verilmeli
Bölgede yaşanan kuraklığa da değinen Ensarioğlu, “Bölge çiftçisi perişan durumda. Kuraklık nedeniyle çiftçi üren hasadı yapamayacak. Bu nedenle Hükümet çiftçilere acilen yardım etmeli. Geri ödemesiz yardım yapılmalı” ifadelerini kullandı.
 
Halka hesap vermeleri lazım
Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında da konuşan Ensarioğlu, “Her iki bakan bırakıp gidiyor ve bir açıklama bile yapmıyorlar. Kamuoyuna açıklama yapmaları lazım ve hesap vermeleri lazım. Ama biri tweet atınca hakkında hemen dava açıyorlar. Böyle adalet olmaz” tepkisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum