Sanat Sokağı esnafından Vali Karaloğlu’na teşekkür

Sanat Sokağı esnafından Vali Karaloğlu’na teşekkür
Sanat Sokağı’nda yapılan sağlıklaştırma çalışmalarından memnuniyet duyan esnaflar Vali Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları yürüterek tamamladığı Sanat Sokağı’nın yeni hali esnafın yüzünü güldürdü.

Büyükşehir Belediyesi, kentin en işlek ve sembol sokaklarından biri olan zemininde sürekli sorunlar yaşanan Sanat Sokağı’ndaki çalışmalarını tamamladı.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığınca özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşen vatandaşların yürümekte zorlandığı sokakta ve alta inşa edilen otoparkta oluşan su sızıntılarını önlemek için zemin güçlendirildi.

sanat-sokak-tigris.jpg

Ekipler,270 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki zemine 4 bin 200 metrekare membranla kapladı ve dilatasyon derzlerine fitil yerleştirerek sokağın altyapısına köklü bir çözüm üretti. Sokak sağlıklaştırma kapsamında, yol ve kaldırımdaki yağmur ile yüzeysel suların drenajı için 460 metre ızgara kanal döşendi.

Sanat Sokağı’nın akşam saatlerinde daha estetik bir görünüme kavuşması için yolun her iki yanına aydınlatma direkleri diken ekipler, kaldırımlara 3 bin 800 metrekare bazalt-tuğla döşedi ve yola desenli asfalt uyguladı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ise altyapı işlemlerinin tamamlanmasından sonra Sanat Sokağı’nın güzel bir görüneme kavuşturmak için peyzaj çalışması yürüttü.

Sanat Sokağı’nda tamamlanan alt ve üst yapı çalışmaları, vatandaşlar ile esnafı memnun etti.

sanat-sokak-tigris-haber.jpg

“Uzun yıllardır sokakla ilgili ciddi sıkıntılar vardı”

Sanat Sokağı’nda otopark işleten Veysi Nart, uzun yıllardır yaşadıkları sorunları geçmiş dönemlerde birçok kez yetkililere iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm bulunmadığını söyledi.

Girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine kendilerine göre bazı çözümler üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Nart, şöyle konuştu: “Sağ olsun sayın valimiz haberdar olduktan sonra büyük bir çalışma başlatıldı. Otoparkımızın yıllardır devam eden sorunu büyük ölçüde bitti. Ayrıca, sokakla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı ve bu esnaflarımızı yeterince memnun etti. Uzun yıllardır sokakla ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Bu büyük sorunu ortadan kaldırıp esnafı rahatlattıkları için Sayın Valimize, Yenişehir Kaymakamımıza ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Ayhan Kardan’a teşekkür ediyoruz.”

Kafe işletmecisi Cemal Akın, Sanat Sokağı’nın uzun yıllardır hizmet almaması nedeniyle köhne bir yere dönüştüğünü söyledi.

Yerel yöneticilerin de hiçbir şekilde sokakla ilgilenmediklerine değinen Akın, zeminin sağlam yapılmaması nedeniyle vatandaşların yürürken oluşan çamur ve kirli suların üzerlerine sıçradığını dile getirdi.

Akın, şunları anlattı: “Biz bunlarla ilgili defalarca önceki yerel yönetimlere şikâyetlerimizi ilettik ama sonuç alamadık. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Diyarbakır'a daha gelmeden bizim bazı taleplerinizi öğrenip çözdü. Sayın Valimizin girişimiyle Sanat Sokağı’nda yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Diyarbakır esnafı ve vatandaşı olarak Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz”

“Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz”

Esnaf Mehmet Gezener, Sanat Sokağı’nın daha güzel olması için tüm işletmecilerin bundan sonra her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Sanat Sokağı’nın önceki halinin sıkıntılı olduğunu aktaran Gezener, bu sıkıntıların aşılması için Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Yenişehir Kaymakamı’nın desteklerinin önemli olduğunu ifade etti.

Sokakta yürütülen çalışmalardan dolayı memnun kaldıklarını dile getiren Gezener, şunları söyledi: “Sanat Sokağı şu anda çok daha güzel bir hale geldi. Daha önceki dağınıklık toparlandı, belediyenin çalışmasıyla daha güzel bir şekle girdi. İnşallah biz de daha güzel çalışacağız ve esnaf olarak daha güzel işler yapacağız. Tabii birkaç eksiğimiz var biz bunları da yetkililere ilettik, İnşallah onlar da tamamlanır. Esnaf olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz” (Haber merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.