Sanatçı Mikail Aslan’dan Soylu’ya yanıt: “Konser yasakları 20 yıldır var”

Sanatçı Mikail Aslan’dan Soylu’ya yanıt: “Konser yasakları 20 yıldır var”
Sanatçı Mikail Aslan, 2017 yılında da Muş’ta düzenleyeceği konserin valilik kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Aslan, “Soylu’nun söylemleri doğru değil, konser yasakları ilk defa olmuyor” dedi.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, konser iptalleri ile ilgili “Bu olaylar benim dışımda bir kere. Şöyle bir şey var, şunu ayırmamız lazım. Elbette ki kimsenin şarkısının dili sebebiyle, Arapça söyleyebiliyor mu, Kürtçe de söylüyor. Söylemeye devam ediyor” açıklamasını yapmıştı.

aslan-belge-tigris.jpg

Soylu’ya yanıt verdi

Zazaca müziğin önde gelen seslerinden Mikail Aslan, Tigris Haber’de yayınlanan Soylu’nun bu açıklamasını kaynak göstererek, Soylu’ya cevap verdi. Aslan, 2017’de Muş Valiliği’nin, yasakladığı konserini örnek göstererek, “Soylu’nun bu söylemleri doğru değil, konser yasakları ilk defa olmuyor! 20 yıldır her sene onlarca konserimiz yasaklandı. Bütün bunlar Soylu dışında olmuyor, vali kime bağlı? Aşağıda 2017 yılında Muş Valiliği tarafından uygun görülmeyen konserlerimizden biri!” ifadelerini kullandı.

Aslan, mesajının altında Muş Valiliği’nin iptal hakkındaki gerekçesini de paylaştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.