Sancar: 2022 final yılı olacak

Sancar: 2022 final yılı olacak
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP ve Kürdistani ittifak partilerinin Newroz kutlamaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısına katıldı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER -  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP ve Kürdistani ittifak partilerinin Newroz kutlamaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısına katıldı. Sancar, 2022 yılının final yılı olacağını belirterek, “Aylardır söylüyoruz. Bu final, özgürlük mücadelesi verenlerle zulüm edenler arasında final mücadelesi olacak” dedi.

Diyarbakır’da Demir Otelde bir araya gelen Kürdistani ittifak bileşenleri 21 Mart Newroz kutlamaları ile ilgili programlarını açıkladılar.  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Kürtçe açıklamayı DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aytemiz yaptı. Türkçe açıklamayı ise Kürdistan ittifak çalışması grubu adına insan ve özgürlük partisi Genel Başkanı,  Mehmet Kamaç okudu. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada özetle şöyle denildi; “

Özgürlük taleplerimizi haykıracağız

“Newroz ruhuyla şimdi kazanma zamanı. Zulme karşı başkaldırının adıdır Newroz. Kürt halkının varlığının özgürlüğünün adıdır Newroz. Halkımızı Ulusal birlik sağlamaya davet ediyoruz. Siyasi tutsakların tahliyelerini engellemeler hukuk dışıdır. Başta Öcalan olmak üzere bütün tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. AKP MHP yönetimi, bir taraftan TV’de Kürtçe programlar yaptırıyor. Diğer taraftan ana dilde eğitim hakkını engelliyor. Ana dilde eğitim Kürtlerin vazgeçmeyeceği bir kırmızıçizgidir. Bu iktidar, HDP’yi kapatmak gibi kumpaslara girerek ömürlerini uzatmaya çalışmaktadırlar.  2022 Nevwozunu özgürlük Newroz’u olarak kutlayacağız. Özgürlük taleplerimizi haykıracağız.”

newroz-tigris1.jpg

Rantçılara karşı birleşelim

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, 2022 yılının final yılı olacağını ifade ederek, “Aylardır söylüyoruz. Bu final özgürlük mücadelesi verenler ile zulüm edenler arasındaki final mücadelesidir. Baskı, talan, inkar rejiminin yürüttüğü bir imha siyaseti var, Türkiye’deki, tüm emekçilere yönelik talan ve rant politikası yürütüyorlar. İşte biz, bu iki çizgi arasında 2022’nin final mücadelesi olacağını söylüyoruz.” Dedi.

‘Şiarımız; şimdi kazanma zamanı’

Sancar, şöyle devam etti; “Bu Newroz, şimdi kazanma zamanı şiarı ile kutlanacaktır. Evet, şimdi kazanma zamanı. Mücadeleyi yükselteceğiz, birliği güçlendireceğiz. Kürt halkının birliği kürdistani ittifak çalışmaları ile güçleniyor. Yaygın birlikteliği Türkiye’nin geneline de yayacağız. Bu durumun demokrasinin kapılarını açacağının farkındayız.  Türkiye demokrasi güçleriyle ortaklaşarak özgürlük mücadelemizi vereceğiz. Bu krizlerden çıkışın başka yolu yoktur. Bu iktidarı ayakta tutan savaş politikasıdır. İçeride güvenlik anlayışı ile yürütülen politika var, dışarıda ise, Irak’ta Suriye’de Kürtlere yönelik yürüttükleri bir imha politikası söz konusu. Bunlara karşı geniş bir ortak mücadele ortaya koymalıyız. Adalet eşitlik, olmadan hiçbir bölgeye barışın gelmesi mümkün değil. 2022 yılı Newroz’u, yakılacak büyük ateşlerle  coşkulu kutlamalarla barışa demokrasiye gidecek yolu aydınlatacak bir ateş olmalıdır,. Yakmaya şimdiden hazırlanalım. Newroz’u Kürt halkının özgürlük mücadelesinin sembolü olarak kabul edelim, bu tarihi önemli bir dönemeç haline getirelim.”

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum