Sancar: Eleştirileri ciddiye alacağız

Sancar: Eleştirileri ciddiye alacağız
HDP Parti Meclisi, 5’inci Olağan Büyük Kongresi için bir araya geldi. Sancar, “Bugüne kadar neyi eksik yaptık neyi başaramadık bunları açık yüreklilikle tartışacağız.

TİGRİS HABER- Farklı kesimlerinden gelecek her türlü samimi eleştiriyi de büyük bir ciddiyetle ele alacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, HDP Genel Merkezi’nin Balgat’ta bulunan ek binasında kongre gündemiyle toplandı.

Hazırlıklarımızı tamamladık

Parti Meclisi’nin kongre gündemiyle toplandığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Covid salgınından dolayı il ve ilçe kongrelerini zamanında yapma imkânı bulamadığımız için 5’inci olağan kongremizi zamanında yapamadık. Normal şartlarda şubat ayında yapmamız gerekiyordu ama başta Covid olmak üzere bizim dışımızdaki diğer nedenlerden dolayı olağan kongremizi toplayamamıştık. Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlandı” dedi.

Yolumuzdan alıkoyamayacaklar

HDP Parti Meclisi ve diğer kurumlarla birlikte büyük kongreyi toplamak için hazırlıklarını olgunlaştırdıklarını ifade eden Sancar, “Birlikte takvimi tartışacağız, ayrıntıları birlikte somutlaştıracağız. Önümüzdeki kongre bu kararlı, onurlu yürüyüşün en büyük şölenlerinden biri olacaktır. En güçlü irade gösterisi olacaktır. Binler, on binler toplanacak ve HDP’ye karşı yürütülen, bu siyasi geleneğe karşı yürütülen saldırıların nasıl boşa çıkarıldığını orada hep birlikte ortaya koyacaktır. Önümüzdeki kongreye büyük önem atfediyoruz. Herkese o kongrede kararlılık mesajını, mücadelede ısrar, demokratik siyasette inat ve çözüm isteğimizin sonsuz olduğu mesajını hep birlikte vereceğiz. Bunun diğer yüzünde hiçbir saldırının bizi yolumuzdan alıkoyamayacağı mesajı yer alacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi bu hedeflerde yolumuzdan alıkoyamayacaklardır. “

HDP’yi savunmak yalan ve talana karşı çıkmaktır

 HDP’ye dönük kapatma davasının “demokratik siyaseti tasfiye etme araçlarından biri olarak” kullanıldığını ifade eden Sancar şunları söyledi, “HDP’nin köklü bir fikriyat, güçlü bir gelenek olduğunu dünya alem biliyor, bu iktidar da biliyor. Kapatma davasına karşı daha ilk günden söylediğimiz şuydu. HDP’yi sonuna kadar savunacağız. HDP’yi savunmaya ve korumaya kararlıyız. Buradan bu ülkenin geleceğini belirleyecek kitlesel gücü ve siyasi iradeyi en etkili şekilde ortaya koyacağız. HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. Bu ülkede Kürt sorununda demokratik çözümü savunmaktır, bu ülkede halkların eşit yurttaşlık temelinde büyük barışını savunmaktır. Bu ülkede HDP’yi savunmak zulme, zorbalığa, sömürüye, yalan ve talana karşı çıkmaktır. O nedenle bizim HDP’yi savunmamız sadece partililer olarak görevimiz değil halklara, insanlığa ve tarihe karşı sorumluluğumuz, görevimizdir. PM’miz bu sorumluluk ve görevin bilincindedir, gerekli kararları alacaktır. Bu güne kadar olduğu gibi halklarımız tarafından sahiplenilecektir, sonuna kadar hayata geçirilecek ve bunun için her türlü mücadele yürütülecektir. Elimizden gelen bütün imkânlarla, elimizden gelmeyenleri de yaratarak HDP’yi, bu ülkenin demokratik geleceğini, bu ülkede barış umudunu dimdik ayakta tutacağız.

İkna edeceğiz

Türkiye’de gerçek alternatif, çözüm ve barış için, halkların refahı ve huzuru için, eşit yurttaşlık için, inançların özgürlüğü için, demokrasi ittifakını daha da büyüteceğiz. Seçeneğin bu olduğuna halkımızın büyük çoğunluğunu ikna etmek bizim görevimiz olacaktır, ikna edeceğiz. Her türlü imkanımızla diyalog yollarını toplumun farklı kesimleri ile müzakere imkanlarını kullanacağız. Üzerimize düşen eleştiri, özeleştiri yükümlülüğü varsa, eksiklerimizi gidermek için bu imkanlardan yararlanacağız. Bugüne kadar neyi eksik yaptık neyi başaramadık bunları açık yüreklilikle tartışacağız. Bu konuda eksikliklerimizi, toplumun farklı kesimlerinden gelecek her türlü samimi eleştiriyi de büyük bir ciddiyetle ele alacağız.

Bunu başaracağız

Bizi büyütecek olan esas yöntem budur. Halklarla toplumun farklı kesimleri ile ama özellikle ezilenlerle, mağdurlarla, ötekileştirilenler, yok edilmek istenenlerle birlikte karşılıklı diyalog ve eleştiri mekanizmasını da işleterek yolumuza devam edeceğiz. Bütün demokrasi güçlerine Türkiye’de barış ve demokrasi isteyen, zulmün, zorbalığın ve talanın bitmesini isteyen herkes gelsin bu yolda birlikte yürüyelim, sözümüz varsa birbirimize yürürken söyleyelim ama esas hedefi gözden kaçırmayalım. Hedefe yürürken birbirine destek olmak, dayanışmayı ortak mücadeleyi en ileri noktaya taşımak temel şiarımız olmalıdır. Eleştirilerimizi ve uyarılarımızı birbirimize mücadele içinde yürürken, hedefe doğru kararlılıkla ilerlerken dile getireceğiz, bizim anlayışımız, fikriyatımız bunu gerektiriyor, bunu başaracağız Türkiye’yi birbirine benzer iki kutba mahkûm bırakmayacağız. 3’üncü yol var. Bu yolu taşıyacak HDP var, HDP’nin büyütmekte olduğu Demokrasi İttifakı var.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.