Sarım Çayında 'kırmızı' listedeki yaban keçileri görüntülendi

Sarım Çayında 'kırmızı' listedeki yaban keçileri görüntülendi
Bingöl’ün Genç ilçesi ve Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sarım Çayına su içmeye gelen nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde bulunan yaban keçileri görüldü.

TİGRİS HABER - Bingöl’ün Genç ilçesi ve Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Dicle Nehrini besleyen ana kollardan biri olan Sarım Çayında kayalıklar Dünya Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayınladığı nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde bulunan yaban keçileri görüntülendi.

Bingöl’ün Genç ilçesi ve Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sarım Çayına su içmeye gelen nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde bulunan yaban keçileri görüldü. Kurt, boz ayı, tilki, domuz ve vaşak gibi canlı türlerinin yaşadığı Sarım Çayı yüksek kesimlerinde nesli koruma altında ve avlanması yasak olan yaban keçileri de doğaya ayrı bir renk katıyor. Dağ keçileri, Sarım Çayı eteğinde yeşil otlaklarda beslenirken objektife yansıdı.

Bir süre yayladaki çeşitli otlarla karınlarını doyuran ve su ihtiyacını gideren keçiler, izlendiklerini fark edince sarp dağlara tırmanıp gözden kayboldu. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.