Saruhan Oluç: AYM’nin kararı siyasidir

Saruhan Oluç: AYM’nin kararı siyasidir
Anayasa mahkemesi, HDP’nin Hazine yardımı hesabına geçici bloke konulması yönünde kararını açıkladı. Bloke ile ilgili ilk tepki HDP grup Başkanvekili Saruhan Oluç’tan geldi.

TİGRİS HABER - Anayasa mahkemesi, HDP’nin Hazine yardımı hesabına geçici bloke konulması yönünde kararını açıkladı. Bloke ile ilgili ilk tepki HDP grup Başkanvekili Saruhan Oluç’tan geldi. Oluç, kararın siyasi olduğunu, anayasa mahkemesinin siyasi baskılara dayanamadığını ifade etti.

HDP grup Başkanvekili Saruhan Oluç, hazine yardımına bloke konulmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Anayasa mahkemesi siyasi baskılara dayanamadı, böyle bir karar verdi. Daha önce kabul etmemişti, şimdi ne oldu da bu kararı verdi. Hukuksuz bir karardır. Hazine yardımını keserek, partiyi kapatarak önümüzü kesmek mümkün değil, bu bir halk hareketidir. Halkın sandıkta hesap sorması engellenemez. Daha öncede kesilmişti, hazine yardımsızda seçime girmiş ve başarmıştık. Ancak, hak ettiğimiz bir yardımın kesilmesi kabul edilemez bir durumdur.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.