Savcı, Leyla Güven’e 43 yıl ceza istedi

Savcı, Leyla Güven’e 43 yıl ceza istedi
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında sanal medya paylaşımları ve dört ayrı konuşmasında “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 43 yıla kadar hapis cezası istendi.

TİGRİS HABER - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güven, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, avukatı Serdar Çelebi duruşmada hazır bulundu. Savcı mütalaasında, sosyal medya paylaşımları ve dört ayrı konuşmasını gerekçe göstererek, Güven hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla 43 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası talep etti.

Bilirkişi talebi reddedildi

Savcının mütalaasına karşı söz verilen Güven, Kürtçe yaptığı konuşmasının yanlış tercüme edildiğini belirterek, bu konuda bilirkişi tayin edilmesini talep etti. Güven, savunmasını bir sonraki celsede yapacağını söyledi. Güven’in avukatı Serdar Çelebi de mütalaaya karşı, savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme Leyla Güven’in bilirkişi talebini reddetti. Ek süre talebini kabul ederek, duruşmayı Ekim ayına erteledi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.