Schengen vizesinde yeni gelişmeler!

Schengen vizesinde yeni gelişmeler!
Türkiye ve AKPM arasında vize süreçleri ve Schengen bilgi sistemi raporu üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Türkiye, yeni bir strateji belirliyor. AKPM, resmi toplantı talebini reddediyor...

TİGRİS HABER - Hürriyet gazetesinde yer alan bir habere göre, Türkiye ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) arasındaki vize süreçlerinin kısaltılması ve Schengen bilgi sisteminin gözden geçirilmesine dair raporun son durumu değerlendiriliyor.

65ebe9439c7e21c733e675f9.webp

YENİ STRATEJİ 3 ANA BAŞLIKTA ŞEKİLLENECEK

Türkiye, vize sorunlarının çözümü için yeni bir strateji belirliyor. Bu çerçevede:

DİPLOMASİ ÖN PLANDA: Diplomatik girişimler, AB nezdinde raporla ilgili soruların sürdürülmesi ve Schengen bilgi sisteminin düzeltilmesine yönelik çalışmaların takibi için ana unsur olacak.

SCHENGEN BİLGİ SİSTEMİNİN TAKİBİ: AB içinde Schengen bilgi sisteminin düzeltilmesine dair çalışmalar yakından izlenecek.

ÜLKE BAZLI GÖRÜŞMELER: Ülke bazında yapılan görüşmelerle, uygulama farklılıkları gözetilerek çözüm odaklı yaklaşımların benimsenmesi hedefleniyor.

65ebe9449c7e21c733e67601.webp

RESMİ TOPLANTI TALEBİNE GAYRİRESMİ ÖNERİ

AKPM'nin prosedürü gereği, kabul edilen raporların takibini sağlamak amacıyla yılda bir toplantı yapılıyor. Türk yetkililer, raporla ilgili üye ülkelerin aldığı tedbirlerin ve değişikliklerin ele alınacağı resmi bir toplantı talep ediyor. Ancak AKPM, bu talebe karşılık gayriresmi bir oturumu öneriyor. Türk yetkililer, AKPM'nin hala resmi bir toplantı yapması ihtimalini de göz önünde bulunduruyor.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.