Seçim Güvenliği Platformu: Hep birlikte sandık başına!

Seçim Güvenliği Platformu: Hep birlikte sandık başına!
Seçim Güvenliği Platformu, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “hep birlikte sandık başına” çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - Seçim Güvenliği Platformu (SGP), 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım için çağrı metni yayınladı. Metinde, “Seçim gününün açıklanmasından itibaren sürecin nasıl eşitsiz koşullar altında gerçekleştiğini, kamu kaynaklarının ve medyanın nasıl hukuksuz bir şekilde kullanıldığını hep birlikte yaşadık, gözlemledik. Uluslararası kuruluşların ilk gözlem raporlarında ve uluslararası basında yer alan, bu hususlara ilişkin eleştiriler ülkemiz açısından üzücüdür” denildi.

Seçime katılım çağrısında bulunulan metinde, devamla şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde hepimiz sandığa gitmeli, oyumuzu dilediğimiz adaya vermeliyiz. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza oylarının ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmak isteriz. Sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerimiz görevlerini bir kez daha yerine getirmelidirler. Deprem bölgelerinde oyunu kullanacak olan ancak farklı kentlerde bulunan vatandaşlarımızın sandıklarının başına gitmesini sağlayacak organizasyonları tekrarlamalıyız. 28 Mayıs’ta kol kola, yan yana, nefes nefese, şeffaf ve adil bir seçim için hep birlikte sandık başına!”

Metinde imzası bulunan kurumlar şöyle: “Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Tüm Emekliler Sendikası, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) / Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Mülkiyeliler Birliği, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği (MD), 2025 Avrupa Demokrasi Hareketi (Diem 25 Türkiye), Anıtpark Forum, Antikapitalist Müslümanlar, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu (DGD), Hak ve Adalet Platformu, Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu, Toplumcu Diş Hekimleri, Türkiye Gönüllüleri, Yurttaş Girişimi, Yurttaşlık Derneği” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.