Şehir Hastanesi 4 kat fazlaya yeniden ihale edildi

Şehir Hastanesi 4 kat fazlaya yeniden ihale edildi
1 milyar 93 milyon 312 ihalesi yapılan ve tasfiye sonrası yeniden ihaleye çıkarılan Diyarbakır Şehir Hastanesi ihalesi 4 kart artışla en düşük teklif, 3 milyar 924 milyon TL olarak verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Döviz kurlarındaki yükseliş, enflasyon rakamlarındaki ciddi artışları öne sürerek ihalesinin tasfiyesi istenen Diyarbakır Şehir Hastanesi, ilk ihalenin yaklaşık 4 katı fazlasıyla yeniden ihale edildi.

Geçen yıl, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ağustos 2021'de “Diyarbakır Kayapınar 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Yapım İşi” adıyla yapılan Şehir Hastanesi ihalesi, tasfiye sonrası yeniden yapıldı. Önceki ihalesi 1 milyar 93 milyon 312 bin TL’ye Limak Holding’in aldığı, ancak yüksek enflasyon nedeniyle tasfiye talebinde bulunmasıyla yeniden ihalesi yapılan Şehir Hastanesi ihale bedeli için en düşük teklifi, öncekinin yaklaşık 4 kat fazlasıyla Gürbağ İnşaat verdi.

Limak Holding’in tasfiye talebiyle yeniden ihale yoluna gidilen Şehir Hastanesi için 23-29 Kasım tarihleri arasında firmalar, yeni ihale için tekliflerini sundu. Gürbağ İnşaat, 3 milyar 924 milyon TL ile en düşük teklifi verdi. İhalenin 3 milyar 924 milyon TL ile en düşük teklifi veren Gürbağ İnşaat firmasında kalması beklenirken, ihale komisyonun ise tekliflere ilişkin incelemesi sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum