Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden tuhaf açıklama!

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden tuhaf açıklama!
Diyarbakır’da ihmal nedeniyle bir hasta ve sağlıkçının koronavirüse yakalanmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden ilginç bir savunma geldi.


Diyarbakır’da geçtiğimiz haftalarda intihar ettiği ileri sürülen ve Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde yaklaşık 10 gün boyunca tedavi edilen 25 yaşındaki genç, 8 Nisan'da yaşamını yitirmişti. Savcılık talimatıyla otopsisi yapılan gencin koronavirüs (Kovid-19) testi de pozitif çıkmıştı. Sağlık çalışanları ise, tedavi süreci boyunca koruyucu ekipmansız bir şekilde hasta ile temas halinde olmuştu. 
 Üniversiteye sevk edildiler
 Gencin ölümün ardından yoğun bakım servisinde tedavisi süren 50 yaşlarındaki bir hasta ile anestezi uzmanı bir sağlık çalışanın da Kovid-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Yaşamını yitiren gençle temas halinde olan diğer sağlık emekçilerin de şimdiye kadar Kovid-19 testinin yapılmadığı aktarıldı. Yoğun bakım servisindeki tüm hastalardan sürüntü alındığı öğrenildi.  Anestezi uzmanı ile yoğun bakım servisindeki hasta, testlerinin pozitif çıkması üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.   
Mezopotamya Haber Ajansı’nın geçtiği ve gazetemizin de kullandığı bu haber üzerine Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden ilginç bir açıklama geldi. 
Yapılan açıklamada, “25 Mart tarihinde intihar sonrası hastanemize gelen hastaya acil serviste müdahale edilip, sonrasında yoğun bakıma alınarak  gereken tedaviler düzenlenmiştir. Hasta yoğun  bakımda  izole odada tek olarak takip edilmiştir. Bu süreçte hasta ile teması olana tüm sağlık personeline gerekli tüm koruyucu ekipman hastane yönetimi tarafından sağlanmış olduğu gibi  bu KKE salgının başladığı ilk günden beridir hastane yönetimi tarafından yakinen takip altında olup bakanlığın algoritmasına göre tüm sağlıkçılara  gerekli ekipman verilmiştir. Bu haberde söylendiği gibi bir ihmal veya kusur söz konusu değildir.  Bu twette söylenen ifadeler tamamen asılsız ve yalan iddialardır” denildi. 
Ancak açıklamada, söz konusu testleri pozitif çıkan sağlık çalışanı ile hastanın durumuyla ilgili değerlendirme yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.