Selçuk Mızraklı 7 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edildi
TİGRİS HABER - Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yaklaşık 7 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edildi. Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutulan Mızraklı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktı. Mızraklı’yı Cezaevi önünde ailesi ve çok sayıda kişi karşıladı.
Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, tahliye edildi.
— Tigris Haber (@TigrisHaber) September 8, 2026
Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yaklaşık 7 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edildi. Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutulan Mızraklı, işlemlerinin… pic.twitter.com/qUCXoaB4ZG
SELÇUK MIZRAKLI HAKKINDA
Mızraklı, 1991 yılından sonra Diyarbakır’da çeşitli hastanelerde doktorluk yaptı. 2008-2010 yılları arasında Diyarbakır Tabip Odası Başkanı olan Mızraklı, uzun yıllar tabip odasında farklı kademelerde sorumluluk üstlendi. Toplumsal dayanışma ve insan hakları alanında da uzun yıllar çalışma yürüten Mızraklı, 2006’da Diyarbakır’da yerel yönetimler ve çok sayıda sivil toplum örgütü ortaklığıyla kurulan Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nde genel başkanlık yaparak, binlerce yoksul aileye gıda, sağlık ve eğitim desteği ulaştırılmasına ön ayak oldu. Mızraklı, çok dilli öğretim hedefiyle 2011’de Mezopotamya Vakfı çalışmalarına öncülük etti. (MA)
Kaynak:Mezopotamya Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.