Sendikaların bölge mitinginde ‘savaş’ tartışması!

Sendikaların bölge mitinginde ‘savaş’ tartışması!
Diyarbakır’da sendikaların düzenlediği mitingde üzerinde “Savaşı karşı barış” ve “Halkın bütçesini savaşa peşkeş çektirmeyeceğiz” pankartı alana alınmadı.

Diyarbakır’da sendikaların düzenlediği mitingde üzerinde “Savaşı karşı barış” ve “Halkın bütçesini savaşa peşkeş çektirmeyeceğiz” pankartı alana alınmadı. Müzakerelerin ardından polis pankart üzerindeki “savaş” ifadesini kestikten sonra izin verdi.

Emek ve Demokrasi Platformu, “Toplumsal barış ve insanca yaşam için demokrasiyi inşa edelim” şiarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bölge mitingi düzenledi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği miting alanı, emekçilerin taleplerinin yer aldığı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla donatıldı.

 “Kayyum atayarak, ihraç ederek, açığa alarak bizi susturamazsınız”, “Savaşı karşı barış” ve “Halkın bütçesini savaşa peşkeş çektirmeyeceğiz” pankartları ise içeriye alınmadı. “Savaşa, faize, israfa değil, emekçiye bütçe” pankartındaki “savaş” kelimesi bıçakla kesilerek miting alanına alınmasına izin verildi.

Mitingde konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Abbas Şahin, “Bu ülkede insanların dini ve kültürü yasaklandı. Bunlar yolsuzlukta, hırsızlıkta ön sıradalar. Ülkede ne hukuk ne de demokrasinin esamesi bile okunmuyor artık” dedi.

Daha onra konuşan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Doğan Hatun ise ekonomik kriz nedeniyle insanların intihar ettiğini söyledi. Hatun “Bütçenin savaşa değil, barışa, halka ve yoksullara harcanması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.