Şengal kaldırıldı, Molla Gürani geldi

Şengal kaldırıldı, Molla Gürani geldi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ezidi Kürtlerin ağırlıklı olarak yaşadığı İlçe olan Şengal caddesi yazılı tabelayı kaldırarak, Molla Gürani isminin yazılı olduğu tabelayı koydu.

TİGRİS HABER - Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde bulunan Şengal Caddesi’nin ismini değiştirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantının ardından Şengal Caddesi isminin, Molla Gürani Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi. İsim değişikliği, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Kürt Ezidilerin yaşadığı kasaba ismi

Kararın ardından önceki gün “Şengal Caddesi” yazılı tabela kaldırıldı, Osmanlı devletinin 4. Şeyhülislamı ve Fatih Sultan Mehmed’in hocası olan Molla Gürani isminin yazılı olduğu tabela dikildi. Ezidi Kürtlerin yaşadığı İlçenin adı olan Şengal isminin kaldırılması tepkiye neden oldu.

Bu arada geçtiğimiz aylarda Sipan Caddesi ismi değişmiş, yerine Abdülkadir Aksu Caddesi adı verilmişti. 

Şengal nedir?

Kuzey Irak'ın Suriye sınırında Ezidi Kürtlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir kasaba.

Molla Gürani kimdir?

Molla Gürani Şafii mezhebine bağlı din alimi, müderrris, kadı, kazasker, şehzade hocası, Osmanlı Devleti müftüsü ve dördüncü şeyhülislamı. Tam ismi, Şemsuddin Ahmed bin İsmâil bin Osman Gürânî'dir. (Haber: Ali Çekdar Korkma)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.