“Seni hırsızlık yolsuzluk değil süreç götürecek”

“Seni hırsızlık yolsuzluk değil süreç götürecek”
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, artık ağalık saltanatının sona erdiğini ve halkın döneminin başladığını ifade ederek, Erdoğan'a "Yolsuzluk ve hırsızlık değil, ama seni bu süreç götürecek" diye seslendi.

DİYARBAKIR - BDP seçim çalışmaları kapsamında miting startını Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde verdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Eğil'e çıkartma yaptı. Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberindekiler ilçe girişinde çok sayıda araçlık konvoy ile karşılandı.

Mitingde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, en fazla oy aldıkları yerlerden birinin Eğil olduğunu belirten, kendileri için Eğil'in önemli bir merkez olduğunu söyledi. Daima halkın hizmetinde olacaklarını kaydeden Kışanak, "Çünkü bizim belediyelerimizde hırsızlar yok. Bizim bütçemiz bereketlidir. Eğil'e vereceğimiz hizmette bereketli olacaktır. Eğil'de köylere götürülen yardımların AKP'nin götürdüğü söyleniyor. Fakat bunlar belediye bütçesinden gönderilen yardımlardır. Köylerimize giden her yardım il genel meclis üyelerimizin sayesindedir. AKP'nin hizmetle işi yok. Onlar ancak hırsızlık yapsın" dedi.

“Ağalık saltanatı bitti halkın dönemi başladı”

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, ilk seçim bölgesinin Eğil olduğunu belirterek, burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. “Artık canlar ölmüyor. Ama bundan rahatsız olanlar var. Biz barış dedikçe AKP'yi desteklediğini söyleyen vicdansızlar tabi sizin çocuklarınız bu dağlarda ölmüyor” diyen Demirtaş, AK Parti'ye süreçle ilgili adım atması konusunda uyarıda bulundu. CHP ve MHP'nin bu süreçte "Çok şükür gençlerimiz ölmedi" sözlerini söyleyemediğini kaydeden Demirtaş, CHP ve MHP'nin samimiyetsiz olduğunu ifade etti. AK Parti'nin "Anaların göz yaşlarını dindirdik" sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, "Sanki kalıcı bir barışı sağlamış gibisin. Uyarıyoruz henüz kalıcı bir barış sağlanamadı. Bunu da tek başına yapamazsın. Yolsuzluk ve hırsızlık değil, ama seni bu süreç götürecek. 30 Mart seçimleri bunun için bir fırsattır. 30 Mart'ta Tayip'in tansiyonu yükselecek" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.