Şenyaşar, 2 kardeşi ve babasının katillerini sordu

Şenyaşar, 2 kardeşi ve babasının katillerini sordu
Babası ve 2 kardeşi, AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından öldürülen Yeşil Sol Parti milletvekili Ferit Şenyaşar, ilk soru önergesini verdi. Şenyaşar, katledilen ailesinin dava sürecini Adalet ve İçişleri Bakanı’na sordu

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti'den Urfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, 2018'deki seçim sürecinde bir önceki dönem AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından katledilen babası ve iki kardeşiyle ilgili soru önergesi verdi. Milletvekili seçilen Şenyaşar, ilk soru önergesinde söz konusu cinayetlere ilişkin dava sürecini Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’na sordu.

Şenyaşar, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a “Adalet Bakanı olarak başladığınız yeni görevinizde yıllardır süregelen bu adaletsizliğin çözümü ve adaletin yerini bulması adına bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle MOBESE kameralarıyla ilgili soru önergesi de veren Şenyaşar, şunları kaydetti:

“Birinci derece faillerinden biri olan ve 5 yıldır arama kararı bulunan İbrahim Yıldız’ın kendi kimliği ile giriş yaparak tedavi gördüğü hastanede tespit edilememe sebebi nedir? İnsanların can ve mal güvenliğini korumakla görevli kolluk gücünün bu görevini yerine getirememesi sonucunda sorumlular hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise ne aşamadadır? Başlatılmamış ise başlatılmama gerekçesi nedir?” (Artı Gerçek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum