Sera ürünleri fiyatları artırdı

Sera ürünleri fiyatları artırdı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları başlarken, manavlarda ise kış meyveleri tezgahları süslüyor.

   BİTLİS  -   Manav işletmecileri, piyasada kalitesiz ve ucuz satılan meyve sebzelerden dert yakınırken, kış meyvelerinden ise mandalinanın şimdiden oldukça rağbet gördüğünü ifade ediyorlar. Sera ürünlerinin çıkmasıyla birlikte sebze fiyatlarında artış yaşandığına da değinen manav işletmecileri: “Kış mevsimine yaklaşırken tezgahlarımızda da hem kış meyveleri hem de sera sebzeleri yer alıyor. İlçemizde şu anda en ucuz sebze olan patlıcan 1,5 TL’den satışa sunulurken en pahalı sebze ise 2,5 TL ile 3 TL arasında değişen limondur. Meyvelerde ise en ucuz ve en çok tüketilen mandalina 2,5 TL’den satılıyor. En pahalı meyveler ise kivi ve ayva 4,5 ile 5 TL arasında değişirken muz ise 6 TL’den satılmaktadır. Tabi bu fiyatlar ürün farklılığına göre değişebiliyor. İlçemizde ise en çok mandalina tüketiliyor. Diğer meyvelere göre mandalinaya şimdiden oldukça rağbet var” dedi.

  Fiyatlardan dert yanan vatandaşlar ise, bu mevsimde en çok vitamin deposu olan mandalinayı tercih ettiklerini belirtiyor.(İHA)

bitlis-seracilik.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.