Servet de sefalet de artıyor

Servet de sefalet de artıyor
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, son süreçte ülkede yaşanan toplu intiharlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Ofis Semtinde bulunan Sanat Sokağı’nda bugün bir araya gelen Amed Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, toplu intiharlara ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  Emek demokrasi platformu açıklaması Türkçe ve Kürtçe okundu. Açıklamanın Türkçesi’ni platform üyelerinden Yasemin Noyan, Kürtçesi’ni ise Orhan İlim okudu.

ss-009.jpeg

Ekonomik koşullar intihara sürüklüyor…

Açıklamada, “Ne yazık ki ülkemizde son 10 gündür ardı ardına siyanürle toplu intihar vakaları yaşandı.  İlkin 7 Kasım’da İstanbul Fatih’te yaşları 48’le 60 arasında değişen 4 kardeş siyanür içerek yaşamlarına son verdi. Kardeşlerin 8 aydır kirasını ödeyemediği, birikmiş su, elektrik ve doğalgaz borçları olduğu ve evin geçimini sağlayan maaşa da haciz konulduğu belirtildi. Bu ölümlerden iki gün sonra Antalya’da ikisi çocuk 4 kişilik bir aile, 1 hafta sonra da İstanbul’da 1’i çocuk 3 kişilik bir aile evlerinde ölü bulundu. Her iki olayda da yine siyanür izine rastlanmış ve ailelerin ekonomik sorunlar yaşadığı belirtilmiştir. Ve maalesef en son iki gün önce Diyarbakır Çınar’da sözleşmeli öğretmenlik yapan Esat Tarhan yaşamına son verdi. Tarhan’ın artan borçlarını ödeyemediği için 3 yıldır psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. Haklı olarak bütün ülkede yankı uyandıran, münferit olarak geçiştirilemeyecek ve hangi ülkede olursa olsun üzerinde durulması, irdelenmesi gereken bu intiharlar tek merkezden yönetilen medya gurupları tarafından çarpıtılarak intiharların ekonomik boyutu örtmeye çalışıldı. Basın meslek etik kuralları ihlal ederek aile bireylerinden bazılarının SSK dökümleri, evde bulunan kitaplar dahi paylaşılarak siyasi iktidarın insanları hangi koşullarda yaşamaya mahkûm ettiği gözden kaçırılmaya çalışıldı.” ifadelerine yer verildi.

“DİSK-AR verilerine göre ise geniş tanımlı işsizlik oranı %21”

Türkiye’de açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, “Gerçekte büyüyen sermayedir, gelir farkıdır, yoksulluk ve işsizliktir. TUİK verilerine göre işsizlik oranı geçen yıla göre 2,9 puan artarak yüzde 14 oranına ulaşırken, yani bir yılda 980 bin artarak 4 milyon 650 bin kişiyi bulurken, genç işsiz sayısı 2 milyon 800 bini bulmuştur.  DİSK-AR verilerine göre ise geniş tanımlı işsizlik oranı %21’e ulaşmıştır.” denildi.

“Demokrasiyi ve insan haklarını hiçe sayanlar…”

Açıklamada, hükümetin kayyum politikaları eleştirilirken, “KHK’larla on binleri işinden edenler, her gün zam, operasyon, ölüm, kayyum ve kıyım haberleri yayanlar, demokrasiyi ve insan haklarını hiçe sayanlar, Diyarbakır BŞ belediye başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’yı beraberindeki ilçe başkanlarıyla aynı ring içindeki tek kişilik hücrelerde Diyarbakır’dan Kayseri’ye kadar mola vermeden işkence ede ede götürecek kadar kendi halkından uzaklaşan, halkının iradesine düşmanlaşanlar, düşman hukuku uygulayanlardır.” İfadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.