SES Amed Şubesi: ‘Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır’

SES Amed Şubesi:  ‘Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır’
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde sağlık çalışanlarına yönelik mobing uygulamalarına dikkat çeken basın açıklaması gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, baskı, mobbing, sürgünlere ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu.

Yaşanan sorunların çözümü derinleşmiştir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurulması ile sosyal hizmetlerin yeniden yapılandırılması kapsamında yapılan uygulamalar kadın, çocuk ve engellilerin mahremiyetinin ihlal edilmesine yol açtığına dikkat çeken Orak, “Vatandaşa verilen sosyal yardımlar sosyal devlet olmanın ilkesi gereği değil mevcut iktidarın oy deposu olarak görülmekte ve mevcut iktidarın vatandaşa sunduğu bir lütuf olarak sunulmaktadır. Tüm sorunların yanında Bakanlığın, liyakatsiz, sosyal hizmet bilgisi olmayan, yerel yöneticilerinin eliyle sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı sorunları çözmek bir yana bunları daha da derinleştirmiştir. Bu durum, Diyarbakır ilinde yaşanan olayları da dikkate aldığımızda ve Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, Sosyal Hizmet alanında deneyimi ve bilgisi olmayan, bölge hassasiyetini taşımayan bir idare tarafından yönetilmesiyle daha da derinleşmiştir” dedi.

Üyelerimize mobing uygulanmakta

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürlüğün bir devlet kurumu olmaktan ziyade idarecilerin kendi yakınlarını işe alan bir aile şirketine dönüştüğünü ifade eden Orak, “ Daha nitelikli bir sosyal hizmet için Çalışanların görüş ve önerileri dikkate alınmadığı gibi iş barışını hiçe sayacak uygulamalar yapılmakta, kurumu kendileri değil daha önce çalıştıkları kamu ve özel kurumlarda zimmete para geçirmek suçları olanlar yönetmekte, adeta uzaktan kumanda edilen bir konumda bulunmaktadır. Kurum idaresi olarak tüm çalışanlara tarafsız davranılması gerekirken, aksine özellikle sendikamız üyelerine yönelik ciddi bir mobing uygulanmakta ve ayrımcılık yapılmaktadır. Yaşanan sorunlara ilişkin defalarca bakanlık ve valilik yetkililerine çağrıda bulunmamıza rağmen bu konuda herhangi bir işlem yapılmamıştır” dedi.

Sürgünler keyfi ve hukuka uygun değildir

Yapılan sürgünlere değinen Orak, şunları söyledi; “Üyelerimiz başta olmak üzere talepleri olmadan il içi kuruluşlara ve ilçelerdeki kuruluşlara görevlendirilen çalışanların açtığı davaların tamamı mahkeme tarafından, yapılan görevlendirmelerin usulsüz ve keyfi olduğu, hukuka uygun yapılmadığı tespit edilmiş ve iptali ile sonuçlanmaktadır. Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanan sorunlar her geçen gün katmerleşmektedir. İlimizde yaklaşık 5 yıldır açılan çevre ilçelerdeki SHM’lere tüm çalışanlar tarafından talep edilen, sıra ve kura çekme yöntemiyle görevlendirme yapılması talebi görmezden gelinerek, cezalandırma yöntemiyle görevlendirmeler yapılmakta ve iş barışını bozmaktadır. Bu usulsüz ve keyfi görevlendirmelere karşı açılan tüm davalar, idarenin yaptığı işlemin iptali ile sonuçlanmış olup dava masrafları kuruma yüklenmiştir. Burada İdare açıkça kamu kaynaklarını heba etmekte ve kamuyu zarara uğratmaktadır.”

Sürecin takipçisi olacağız

Orak, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne şu soruları sordu;

1-Eğitimlere katılabilmek ya da eğitim listelerinden çıkarılmamak için aldığı eğitimin hakkını vermek, işini ve mesleğini doğru yapmak mı yoksa Müdürleri ile iyi anlaşmak mı gerekir?

2-Usulsüz ve keyfi soruşturmalar, görevlendirmeler sonucunda açılan ve idareye karşı kazanılan davaların avukat ve dosya masraflarından oluşan kamu zararı için idareye bir yaptırım uygulanacak mıdır?

3-Kurum bakımında kalan çocukların aileleri, çocuk evlerinin bulunduğu binanın görevlisi, daha önce kurum bakımında olup memur olanların da aralarında bulunduğu birçok kurum çalışanını dolandıran kişi ile ilgili işlem yapılmış mıdır, neden korunmaktadır ve kim tarafından işe alınmıştır?

Orak, son konuşmasında yaşanan sorunlar ilişkin yetkilileri göreve çağırmaya davet ederek sürecin takipçisin olacaklarını belirti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum