SES'ten 38 liralık giysi yardımına tepki

SES'ten 38 liralık giysi yardımına tepki
Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına yaptığı 38 TL giysi yardımına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tepki gösterdi. SES üyeleri, yardımın enflasyon oranında yeniden ele alınmasını istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına yaptığı düşük rakamlı giysi yardımı sağlıkçıların tepkisini çekti. Bakanlığın yaptığı 38 TL giysi yardımına tepki gösteren SES, kararın geri alınarak düzeltilmesini talep etti. Tepkilerini dile getirmek için Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan SES üyeleri, “Sağlık Bakanlığı giyim yardımı=38TL” pankartını açtı. “Biz dört işlemle 38’i bulamadık, siz nasıl buldunuz?” dövizlerinin taşındığı eylemde açıklama yapan SES Amed Şubesi İş Yeri Temsilcisi Recep Oruç, “Artan enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz emekçileri yoksullukla baş başa bırakırken, bakanlığın bize layık gördüğü giyim yardımı ancak çorap yardımı olabilmektedir” dedi.

ses-tigris2.jpg‘Vergiler kimlere aktarılıyor’

Sağlık çalışanlarının haklarının gasp edildiğini belirten Oruç, “Maaşlarımız başta olmak üzere üretilen her emekten kesilen vergilerle oluşan kamu kaynakları, rantçılara peşkeş çekilmekte ve emekçilerin hakları gittikçe daha fazla gasp edilmektedir. Kamu hizmetlerine ayrılan kaynaklar, sağlık sistemi başta olmak üzere her geçen gün daha da kısılmaktadır. Artan enflasyonla birlikte daha da yoksullaşan halktan ve emekçilerden toplanan vergiler, kimlere aktarılmaktadır?” diye sordu.

ses-tigris1.jpg

‘Bir önlük 300 TL’

Bazı giysilerin fiyatlarını paylaşan Oruç, “Bir formanın en az 500 TL, önlüğün 300 TL, terliğin 300 TL olduğu bir ekonomide, verilen giyim yardımı sağlıktaki sömürüyü en net şekilde gözler önüne sermektedir.” dedi.

‘Enflasyon oranında yeniden ele alınsın’

Enflasyon ve alım koşullarına göre giysi yardımının yeniden ele alınmasını isteyen Oruç, “Pandemi boyunca büyük özveriyle emek veren sağlık emekçilerine reva görülen bu rakamlar aklımızla dalga geçmektir. Bakanlığın bir an önce bu rakamları revize etmesi ve sağlıkçıların günümüz enflasyon ve alım gücüne göre giyim yardımı alması konusunda gerekli adımları atmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.