Sevgililer Günü Tarihçesi

Sevgililer Günü Tarihçesi
 Özel Haber
Sevgililer Günü, günümüzde 14 Şubat'ta kutlanan romantizm ve aşkı ifade etmek için özel bir gün olarak bilinir. Ancak bu günün kökenleri, Orta Çağ'a kadar uzanmaktadır.

TİGRİS HABER - Sevgililer Günü'nün kökeni tam olarak belirsizdir, ancak yaygın olarak kabul edilen birkaç farklı efsane ve tarih vardır. Bunlardan biri, Roma İmparatorluğu döneminde yaşayan Aziz Valentin'e dayanmaktadır. Aziz Valentin, imparator II. Claudius döneminde yaşamış bir rahiptir. Claudius, Roma İmparatorluğu'nu güçlendirmek için askerlerin evlenmesini yasaklamıştı, çünkü bekar erkeklerin savaşta daha iyi savaşacaklarına inanıyordu. Ancak Aziz Valentin, bu yasağa karşı gelerek gizlice askerleri evlendirmiş ve aşklarını kutsamıştır. İmparator Claudius'un bu durumu öğrenmesi üzerine Aziz Valentin idam edilmiştir. Aziz Valentin'in öldürüldüğü tarih olarak da 14 Şubat kabul edilir.

Başka bir efsaneye göre ise 14 Şubat, Roma mitolojisindeki tanrıça Juno'nun onuruna düzenlenen Lupercalia festivaline dayanmaktadır. Lupercalia, koyun ve keçi kurbanlarının yapıldığı, gençlerin birbirlerine rastgele eşleştirildiği ve aşkın ve doğurganlığın tanrıçası Juno'ya adanmış bir festivaldi.

Ortaçağ'da, bu tarih Hristiyanlığın yayılmasıyla birlikte Aziz Valentin'e ithaf edilen bir gün haline geldi. 14 Şubat, Aziz Valentin'in anma günü olarak kabul edilmiş ve zamanla romantizm ve aşkla ilişkilendirilmiştir.

Modern Sevgililer Günü kutlamaları ise 14. yüzyılda Geoffrey Chaucer'in eserlerinde romantik bir gün olarak anılmasıyla popülerlik kazanmıştır. O zamandan beri, Sevgililer Günü giderek dünya genelinde romantik ilişkileri kutlamak için bir fırsat haline gelmiştir. Bugün, Sevgililer Günü, çiftlerin birbirlerine sevgi ifadeleri gönderdiği, hediyeleştiği ve romantik buluşmalar düzenlediği bir gün olarak kutlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.