Şeyh Said’in mezar yerinin açıklanma davası reddedildi

Şeyh Said’in mezar yerinin açıklanma davası reddedildi
Şeyh Said ailesinin, 1925’te idam edilen Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin açıklanması istemiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davanın reddine karar verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu, Şeyh Said Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Şeyh Said’in torunu ve vasisi Kasım Fırat, 1925'te Şark İstiklal Mahkemesi tarafından 46 arkadaşıyla idam edilen Şeyh Said’in mezar yerinin açıklanması istemiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davanın reddine karar verildi. Önce, mezar yerlerini açıklamayı reddeden İçişleri Bakanlığı kararının yürütülmesinin durdurulması talebini reddeden Ankara 5’inci İdare Mahkemesi, şimdide tümden davanın reddine karar verdi. İçişleri Bakanlığının Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının “mezar yerlerine ait arşiv kaydının bulunmadığı beyanı” üzerine Ankara 5’inci İdare Mahkemesi, davanın reddine karar verdi. Mahkeme kararına karşı Şeyh Said ailesi İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunacak.

seyh-saidin-mezar-yerinin-aciklanma-davasi-reddedildi-2-001.jpgKonuya ilişkin Diyarbakır Barosu yaptığı yazılı açıklamada, “Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin tespiti için Şeyh Said Derneği ve aile bireyleriyle birlikte Ankara 5. İdare Mahkemesinde, İçişleri Bakanlığı aleyhine açmış olduğumuz davada karar verilmiştir. Mahkeme gerekli araştırmaları yapmaksızın İçişleri Bakanlığının cevabi yazılarında ‘arşiv kayıtlarında bu yönlü bir bilgi ve belgenin olmadığı’ beyanına dayanarak davanın reddine karar vermiştir. Karara karşı istinaf başvurusu ile hukuki süreci devam ettireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.