Sıcak Havalar Kapıda!

Sıcak Havalar Kapıda!
Ülke genelinde etkili olan soğuk hava pazartesi gününden itibaren yerini sıcaklara bırakacak. Yeni haftada hava sıcaklığı 9 derece birden artacak. Bahar ise adeta çarşamba gününden sonra gelecek.

TİGRİS HABER - Ülke genelinde bir süredir dondurucu soğuklar etkili oluyor. Ülkenin doğusu beyaza bürünürken batıda etkili kuru soğuk hakim. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar arama motorlarında "Kar ne zaman yağacak?" sorusunun yanıtını arıyor. Ancak kar bekleyenlere kötü haber var...

whatsapp-image-2023-10-07-at-09-52-04-5.jpeg

"PAZARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE'YE GELİYOR"

Hava Forum, Twitter (X) hesabından pazartesi günü Balkanlar üzerinden Afrika ılık havasının geleceğini paylaştı. Yapılan duyuruda çarşamba gününden itibaren sıcak havanın etkili olacağı ifade edildi. Hava Forum'un yaptığı paylaşım şöyle:

"Balkanlar üzerinden Afrika ılık hava dalgası pazartesi ülkemize giriş yapmaya başlayacak. Belirgin sıcaklık artışı çarşambadan itibaren olacak. Maalesef bahara girmiş gibi olacağız..."

SICAKLIK 9 DERECE ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ise yeni hafta tahminine göre sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Meteoroloji haritasına göre çarşamba günü ülke genelinde sıcak ve güneşli hava hakim olacak.

carsamba.png

Meteorolojinin tahmini şöyle:

"Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısında mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir.

Yağışın, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin güney ve batısında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir."

pazartesi.png

sali.png

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.