Sıfır Otomobil Alanlar İçin Önemli Bir Adım!

Sıfır Otomobil Alanlar İçin Önemli Bir Adım!
Yeni otomobil alıcılarına müjde! Yargıtay, son derece önemli bir karara imza attı, ve bu karar sektörde emsal olacak nitelikte. İstanbul'da bir vatandaş, 2016 yılında 193 bin 494 Euro değerinde sıfır bir otomobil satın aldı.

TİGRİS HABER - İstanbul'da bir vatandaş, 2016 yılında 193 bin 494 Euro değerinde sıfır bir otomobil satın aldı. Ancak aracı yaklaşık 10 ay sonra arıza yapınca, tüketici aracı bayiye geri götürdü.

Yetkili servis, aracın motorunun değiştirilmesi gerektiğini belirledi. Tüketici, bayi ile anlaşarak arızalı aracı 13.300 Euro karşılığında sıfır bir araçla değiştirdi. Ancak yaklaşık 2 yıl sonra yeni araç da sorun çıkardı. Aracın motorunun değişmesi gerektiği tespit edildi.

Tüketici, bu durumu kabul etmeyerek aracın imalattan kaynaklanan gizli bir kusur olduğunu ileri sürdü ve ayıpsız bir şekilde değiştirilmesi talebiyle dava açtı. Mahkeme, aracın üretim hatası nedeniyle ayıplı olduğuna hükmetti ve tüketiciye aracın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesine karar verdi.

Bayi, mahkemenin kararını temyize götürdü, ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Hukuk Dairesi, tüketici lehine verilen kararı onadı. Son olarak, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını onayladı.

Kararda, tüketicinin ayıplı bir ürün aldığında kullanabileceği seçeneklerin kanunda belirtildiği vurgulandı. Bu seçenekler arasında, malın geri verilmesi, indirim talebi, ücretsiz tamir veya ayıpsız bir misli ile değiştirilmesi gibi haklar yer alıyor.

Karar, tüketicinin ayıplı bir ürün aldığında kullanabileceği seçeneklerin kanunda belirtildiği ve tüketicinin bu haklardan birini kullanabileceği önemli bir adımı temsil ediyor. Artık tüketiciler, benzer durumlarda daha fazla haklarını savunabilecek ve adil bir şekilde korunabilecekler. Bu karar, tüketici haklarının güçlendirilmesi adına önemli bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.