Siirt'te Romanov ırkı koyun yetiştiriliyor

Siirt'te Romanov ırkı koyun yetiştiriliyor
Siirt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde hayvancılığa katkı sağlaması için Romanov ırkı koyun yetiştiriliyor.

TİGRİS HABER - Romanov, yüksek döl verimine sahip olan ve 3- 4 aylık gibi erken yaşlarda cinsi olgunluğa ulaşan özelliği ile yılın her mevsiminde çiftleştirilebilmesi, ikiz üçüz ve dördüz yavru verimiyle kuzu eti üretiminde ilk sırada tercih edilen ırk olarak öne çıkıyor.

Siirt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde Romanov koyunlarının yetiştirildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Irmak, "Romanov koyunları Rusya'da yetiştirilen bir koyun ırkıdır. Romanov koyunları döl verimi yüksek olan bir ırktır. İkizlik oranı yüksek olan bir koyun türüdür. Dolayısıyla bölge hayvancılığına bu anlamda katkı sunabileceği düşüncesiyle Siirt'e getirilmiş bir koyun ırkıdır" dedi.

Irkın soğuk iklim hayvanı olduğunu aktaran Irmak, "Fakat Siirt ve çevresinde sıcak iklim koşulları mevcuttur. Bu sebeple hayvanların verimleri ve yetiştirme şekilleri ile profesyonel destek almaları gerekmektedir. Öncelikle bu koyunu tanıyıp ondan sonra bu işe girişmelerini tavsiye ediyoruz. Bunu başardıkları takdirde yılda 2 defa doğum yapma avantajına ve çoğul gebelik elde etme şansına sahip olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.