SİLAH SESLERİ ARASINDA BASIN AÇIKLAMASI

SİLAH SESLERİ ARASINDA BASIN AÇIKLAMASI
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde basın açıklaması düzenleyen din adamları, ölümlerin son bulması çağrısında bulundu.

 

  DBP ilçe binası önünde toplanan din adamlarının açıklamasına HDP-DBP temsilcileri, Demokratik Toplum Meclisi bileşenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasından önce kısa bir değerlendirmede bulunan din adamlarından Mehmet Şerif Yüksek, besmele ve dualarla konuşmasına başlayarak, ayetlerde kimsenin öldürülmemesinin emredildiğini belirtti,  bunun cezasız kalmayacağını kaydetti. Ardından basın açıklamasını okuyan Yüksek, “Binlerce yıl önce Kürtler bu memlekete gelip yerleşmişlerdir. Kürtler, Türkiye’yi bölmek istemiyor. Yüksekova’da operasyon istemiyoruz, kan dökülmesini istemiyoruz” dedi.

  Kürtlerin Türkler ile beraber yaşamak istediğini belirten Yüksek, “Türk halkı da bunu anlasın. Kürt siyasetçileri ve liderleri bölünmeyi istemediklerini hep söylüyor. Türkiye’nin her yerinde Kürtler yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. Cizre vahşetini, Sur vahşetini görüyorsunuz. Bugün Yüksekova’da şu an bile silah seslerini duyuyorsunuz” şeklinde konuştu.

  Açıklama yapıldığı esnada şiddetli şekilde silah seslerinin yankılanması üzerine Yüksek, "Gördüğünüz gibi silah sesleri geliyor ve basın açıklamamıza istemeyerek de olsa son veriyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.